Neverovatne snežne slike iz svih delova Srbije: Izdržite još malo, znamo kada se zima predaje (FOTO) (VIDEO)

Savetujemo vozačima da smanje brizinu i povećaju odstojanje između vozila, jer mokar i klizav kolovoz ne donose ništa dobro

  • 1

Iako je april i kalendarski smo ušli u proleće, vozače ove večeri očekuju pravi jesenji, a u planinskim predelima i zimski uslovi za vožnju. Kiša pada u većem delu Srbije, dok snega ima u višim planinskim predelima, na području Crnog Vrha, Zlatibora, Sjenice, Kopaonika i u višim predelima Ivanjice.

Videli su sneg u aprilu: U Prijepolju i Novoj Varoši zabelelo jače nego na Zlatiboru (FOTO)

Beli se Srbija usred aprila: Bajkoviti prizori osvanuli širom naše zemlje (FOTO)

Sneg koji od sinoć pada u Srbiji, dostigao je u planinskim predelima visinu od 30 centimetara. Međutim, nije se zabelelo samo na planinama. Sneg pada ili je padao i u ostatku zemlje.

Najviše su se začudili Vojvođani. Ravnica Srbije nije se nadala snegu u aprilu, i kako su nam rekli, ne pamte kada se to poslednji put desilo.

Sneg je zatekao Novosađane jutros kad su se probudili, i iako su se nadali da će se brzo otopiti, on uspeva da se zadrži i u večernjim časovima. Trotoari, krošnje i automobili i dalje se bele!

Ista situacija je i u Sremskoj Kamenici.

A post shared by Tom Games (@tomgamesark) on

Sudeći po fotografijama koje su preplavile društvene mreže, najviše se beli sam vrh Vojvodine - Subotica.

A post shared by Bilja (@biljana.novakovic) on

Zimsko iznenađenje nije uspeo da izbegne ni Zapadnobački okrug, pa su se snegu obradovali i meštani Kule.

A post shared by Tanja Kovacevic (@tanjcimanjci) on

 Sneg je već naneo štetu voću, a ukoliko se ostvare najave meteorologa i temperature budu i minus tri u narednih nekoliko noći ovogodišnji rod bi mogao biti značajno.

Zima je predveče stigla i u Pomoravski okrug, pa se zabelelo u Paraćinu.

U Beogradu za sada pada kiša, a na Bežanijskoj kosi, Bogosloviji i Banjici jutros je provejavao sneg.

Prema najavama meteorologa, sneg i kiša padaće do petka. I na području Beograda danas i sutra u višim delovima grada vlažan sneg.

Savetujemo vozačima da smanje brizinu i povećaju odstojanje između vozila, jer mokar i klizav kolovoz povećava zaustavni put, posebno ako brzina nije prilagođena, a opasnost predstvaljaju i oštećena na putu koja su ispunjena vodom, pa se ne vide.

A post shared by Državni_Baksuz (@vrkig) on

Usled snega, koji se zadržao na putevima u višim planinskim predelima, koristite zimsku opremu, jer lako može doći do proklizavanja vozila i izazivanja saobraćajnih nezgoda.

A post shared by Olja Bujak (@bujakornela) on

Na putevima koji vode kroz stenske useke i klisure, na ulazu i izlazu iz tunela, kao i u planinskim predelima, obratite pažnju na moguće odrone, koji su učestali kada su ovakve vremenske prilike.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA