Mesarović: Primam 270.000, ali to je nebitno

Predsednica Vrhovnog kasacionog suda potvrdila da je njena plata 270.000 dinara, ali da je to pitanje nebitno kada se govori o reformi pravosuđa

  • 5

Predsednica Vrhovnog kasacionog suda Nata Mesarović izjavila da je njena plata 270.000 dinara, ali da je to pitanje nebitno kada se govori o reformi pravosuđa.

Nakon skupa o reformi pravosuđa u hotelu Hajat, Mesarovićeva je tek na uporno insistiranje novinara rekla da zarađuje 270.000 dinara mesečno i da su svi podaci o platama dostupni na sajtu Kasacionog suda. Ona je dodala da visina njene plata nije vezana za temu skupa.

- Moja plata nije obuhvaćena programom podele vlasti (tema skupa) - rekla je u šaljivom tonu Mesarović.

Mediji su ranije navodili da Nata Mesarović na svim funkcijama ukupno zarađuje više od 462.000 dinara, odnosno tri puta više od predsednika i četiri puta više od premijera Srbije.

Prema tim navodima, Mesarovićeva platu zarađuje u Vrhovnom kasacionom sudu, ali se njena primanja uvećavaju naknadama koje dobija za rad u Visokom savetu sudstva, Komisiji za pravosudne ispite i izvesnoj "tajnoj" komisiji Vlade Srbije.

Mesarovićeva je izjavila da je srpsko pravosuđe u prošloj godini rešilo više predmeta nego što je bilo novoprispelih, ali i da i dalje veliki problem predstavljaju stari, zaostali predmeti. Ona je ponovila da je u prethodnoj godini u sudove opšte i posebne nadležnosti u Srbiji stiglo oko 2,5 miliona novih predmeta, što znači da ih sada ima ukupno oko 5,9 miliona.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    9. jul 2012 | 15:20

    Zivi sa 30 000 pa da vidis da li je bitno...govna jedna!

  • aleksandar

    9. jul 2012 | 15:18

    sramota,dok ostali narod bukvalno gladuje njima je malo i ovih 270000 sramota,ostali rade za 200e ceo mesec bruka.....

  • Beograđanka

    9. jul 2012 | 16:49

    Prokletinjo alava , ni to ti dosta ne bilo za lecenje . 90% građana nema za poštenu potrošačku korpu pa ni neophodne lekove za sebe i decu , a tebi do smeha i "šaljivog tona"...ološu i šljamu najobičniji , juče iz brloga izmilela sa sve tima oko tebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA