Ovde je unuk ubio babu jer je mislio da ga je začarala: Treće ubistvo koje selo pamti od Drugog svetskog rata

U poslednja tri popisa, primećen je pad u broju stanovnika u ovom mestu, što njegove meštane dodatno zabrinjava i navodi da zaista veruju da je Baričem vladaju crne sile

  • 14

Meštani sela Barič, u kojem se juče dogodila nezapamćena tragedija kada je Božidar Dačić ubio troje ljudi pa presudio sebi hicem u glavu, pamte još dva monstruozna ubistva. Zbog toga kolaju priče da je ovo malo mesto ukleto.

Pronađen pištolj koji je Srbiju zavio u crno: Božidar je vozio bicikl i oružje izvadio iz džepa da bi sejao smrt (FOTO)

Najjezivija fotografija iz Bariča: Na posteljini krvav trag - ovde je Božidar ubio suprugu

Barič je selo, u opštini Golubac u Braničevskom okrugu, koje ima oko 400 stanovnika. Tačnije, prema poslednjem poznatom podatku 382. Činjenica da su ga na čelu sa jučerašnjim masakrom, potresale i druge tragedije, dodatno je zabrinulo meštane.

Od drugog svetskog rata meštani pamte samo nekoliko ubistava, komšije su našem kolegi u Bariču objasnili prema sećanju bizarnosti sela.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Presudio babi sekirom zbog crne magije

– Pre samo nekoliko godina se u našem selu dogodilo jezivo ubistvo. Momak koji je narkoman, je kao zaposednut jurio babu po selu jer je tvrdio da mu je radila o glavi. Pričao je da njegovo loše zdravstveno stanje potiče od toga što mu je ona bacila crnu magiju. Na kraju joj je i presudio. Ubio ju je sekirom – rekao je komšija Dačićevih.

Ubio komšiju zbog međe

– Davno je bilo, ali sećam se da je još moj deda prepričavao tragediju koja je zadesila porodice u komšiluku. Bili su najbolji prijatelji, ali su zbog nesuglasica oko međe opasno zaratili. Završilo se tako što su obe porodice zavijene u crno. Jedna jer je glava kuće ubijena, a druga jer je domaćin završio na robiji – priseća se meštanin Bariča.

Božidar Dačić imao nesuglasice s komšijom Radetom Lukićem, koja se zamalo kobno završila

Sudili smo se godinama, moja štala naslanja se na njegov plac, i jednog dana on je samo stavio lanac i blokirao mi prilaz mojoj štali. Nisam mogao da uđem u nju, da izvezem mašine, ništa. Pravnim putem brzo su mi vratili moju štalu, jer su ustanovili gde je međa i da je Božidar samoinicijativno ogradio deo mog zemljišta, ali smo nastavili da se sudimo zbog nadoknade odštete – kazao je Rade.

Više o sukobu Božidara s komšijom, pročitajte OVDE.

Baričani su inače poznati kao strasni lovci i sam Božidar je imao punu kuću oružja, zbog kog je između ostalog i dolazio u sukob s ukućanima.

Ukleto selo koje nestaje

Barič je u srednjem veku bilo metoh manastira Tisman i Vodica. Selo je, zajedno sa selom Bikinje manastirima darovao knez Lazar Hrebeljanović.

U naselju Barič živi 382 punoletna stanovnika, a prosečna starost stanovništva iznosi 43,6 godina. U naselju ima 128 domaćinstava.

U poslednja tri popisa, primećen je pad u broju stanovnika u ovom mestu, što njegove meštane dodatno zabrinjava i navodi da zaista veruju da je Barič uklet.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Incognito

    25. april 2017 | 20:39

    U drugim delovima Srbije inače ne opada broj stanovnika?! A,znači to je crna magija,ne crna kuga

  • Titi

    25. april 2017 | 22:47

    Selo ko i sva u Srbiji,narod zatupljen i zaglupljen nema tu crne magije ni takvih budalastina...ovo sto je desilo je bes medju ljudima i bolest nista vise !eto i taj momak sto ubi babu zar nije narkoman?

  • Zihuatanejo

    25. april 2017 | 20:23

    Možda je selo locirano na mjestu sa nekom negativnom energijom,ali vjerujem i da je selo sa primitivnim žiteljima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA