HOROR U PANČEVU: Duševni bolesnik bajonetom ubio majku devojke u koju je zaljubljen!

Srećko Petrov (29), koji je već godinama nesrećno zaljubljen u Jelenu Kristofik, napao je njene roditelje i brata, posle čega je uhapšen. Jelenina majka Vesna podlegla je povredama tokom operacije

  • 4

Srećko Petrov (29) iz Pančeva bajonetom je večeras oko 21 sat izbo i naneo teške telesne povrede prvim komšijama Vesni (49) i Miši (57) Kristofik i njihovom sinu Slobodanu (24), saznaje Telegraf. Vesna Kristofik podlegla je povredama tokom operacije.

Nakon što je završio svoj "krvavi pir" u Janošikovoj ulici 15 u pančevačkom naselju Vojlovica, Srećko je otrčao u svoju kuću, gde je i uhapšen.

Kako su reporteri Telegrafa saznali na poprištu nesvakidašnjeg zločina, Petrov je, naoružan noževima i bajonetom, upao u dvorište kuće porodice Kristofik dok su Miša, Vera i Slobodan zalivali baštu. Najpre je nasrnuo na Veru i naneo joj više ubodnih rana, a zatim je u bašti našao motiku, kojom je počeo da juri Verinog sina i supruga.

Zapomaganje Kristofikovih čule su ostale komšije, pa su pozvale policiju. Pripadnici MUP-a su ga više od 20 minuta ubeđivali da se preda, a kada su ga konačno izveli, bio je posečen na ruci. Kod sebe je imao tri noža.

Svi članovi porodice Kristofik prebačeni su u bolnicu, a Vesna Kristofik je preminula tokom operacije.

Porodice Kristofik i Petrov su prve komšije, a ovo nije njihov prvi sukob. Naime, Petrov je i ranije napadao članove ove porodice, tukao ih i razbijao prozore na njihovoj kući. Bračni par Kristofik ima i ćerku Jelenu, koja je trenutno na odmoru u Španiji.

Kako nezvanično saznajemo, pravi razlog nestrpeljivosti je to što je Srećko već nekoliko godina zaljubljen u Jelenu Kristofik, koja radi kao vaspitačica u Pančevu. Kako njeni roditelji nisu bili saglasni sa tom vezom, neprijateljstvo između dve porodice sve više je raslo.

Petrov je 2005. otišao u vojsku, a tamo je crtao samo Jeleninu glavu, pa je otpušten kao neuračunljiv. Pančevci već godinama pričaju da Petrov često ide gradom, noseći bajonet u čizmi.

On je, inače, lečeni duševni bolesnik, a ranije je imao problema sa još jednom porodicom u komšiluku, u čiju je ćerku takođe bio zaljubljen.

Kako smo saznali, Srećko Petrov ima rođenog brata Davora, koji radi u Vojsci Srbije, pa se pretpostavlja da je bajonet njegov.

Petrovu je određeno policijsko zadržavanje, posle kojeg će sudija odlučiti o pritvoru u nadležnoj psihijatrijskoj ustanovi.

Uviđaj na mestu događaja je u toku, a prisutni su dežurni sudija i tužilac.

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beograđanka

    9. jul 2012 | 23:29

    A policija do sada ništa...dok ovaj bolesnik celu porodicu nije zaklao ...užas. Doduše da je bacio oko na neku mafijašku ćeru već bi on odavno završio tamo gde mu je mesto ali ovi nesrećnici su samo obični ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA