Apel premijera Srbije ukočio izvršitelje u Arilju

Apel premijera Aleksandra Vučića urodio je plodom, u kabinetu prvog čoveka Vlade porodici je rečeno da će ceo slučaj biti preispitan

  • 60

Obustavljeno iseljenje Stojanke Vukotić (65) i Paune Marić (92) iz njihovog doma u Arilju. Rodbina sumnja u nečasne radnje i da iza svega stoje sumnjivi investitori.

Drama u Arilju: Žena klela sudske izvršitelje, koji su došli da isteraju ljude iz kuće (VIDEO)

Izvršitelji se danas nisu pojavili u Arilju, da bi iz trećeg pokušaja pokušali da isele Stojanku Vukotić (65) i njenu majku Paunu Marić (92) iz njihove kuće u centru varoši, prenose Novosti.rs.

Apel premijera Aleksandra Vučića urodio je plodom, u kabinetu prvog čoveka Vlade porodici je rečeno da će ceo slučaj biti preispitan.

Dragan Teofilović, Stojankin zet, tvrdi da ceo slučaj predstavlja pokušaj sumnjivih investitora, među kojima su neki već osuđivani zbog krivičnih dela u istoj oblasti - da se pravnim mahinacijama dočepaju tuđe imovine.

- Sve je kulminiralo licitacijom, koja je održana uprkos činjenici da se nisu stekli uslovi za prodaju. Tada je objekat proglašen nedeljivim iako to nije slučaj, a pogaženo je Stojankino, kao i opštinsko pravo preče kupovine.

- Tokom licitacije, investitor je čak odustao od kupovine, a kasnije je osvanulo rešenje da je on kupac. Na tom dokumentu se nalazi moj falsifikovani potpis! To je nameštaljka, zato su podnete krivične i disciplinske prijave protiv sudije koja je vodila spor, ali su one odbačene - kaže Teofilović.

- Žalbe sada stoje u Apelacionom sudu, nadamo se da će uprkos veoma zamršenim vlasničkim odnosima, biti preispitane i da će pravda na kraju pobediti, jer zapisnik sa licitacije nikada nisam potpisao, a još nismo saznali ko je u sudu to mogao učiniti!

Stojanka Vukotić ističe da je zahvalna građanima Arilja koji su uspeli da je odbrane od izvršitelja.

- Zahvalni smo premijeru, verujemo da će se sada nadležni pozabaviti falsifikovanim zapisnikom sa licitacije, i investitorima koji su imovinu, prethodno, sobu po sobu, pokušavali da otuđe kao navodni "poklon", varajući tako i državu - kaže ona.

Sve je sada u rukama Ministarstva pravde, koje jedino može da preispita postupanje sudova u ovom postupku.

NAJTEŽI DANI

- Ovo su užasni i teški dani za moju nepokretnu majku i za mene. Ulica je tokom pokušaja iseljenja bila blokirana, puna policije, a Hitna pomoć je intervenisala da pomogne ljudima koji su došli da nas odbrane. Nadam se da toga do preispitivanja slučaja više neće biti - kaže Stojanka.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivanjan

    25. april 2017 | 22:11

    Pravovremeno i dobro reagovanje,bravo.

  • Kosta

    25. april 2017 | 22:46

    Čovek iz naroda je uvek uz svoj narod.

  • Sanja

    25. april 2017 | 21:54

    Nas premijer je ovim svojim aktom spasao zivot jedne nemocne starice i zbog toga ce zauvek imati moju podrsku jer je dokazao koliki je covek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA