Nemački pasoš ubedljivo najtraženiji: Srpski niko neće, evo na kom smo mi mestu!

Prema rangiranju koje donosi "Passport Index" za 2017. godinu, Nemačka i Singapur su na prvom mestu kad je u pitanju bezvizno putovanje po svetu. Sa njihovim pasošima možete putovati u 159 zemlje sveta bez da treba da tražite turističku vizu

  • 4

Sa državljanstvom Nemačke i Singapura možete da idete u najveći broj zemalja bez vize, a dobro se na godišnjoj listi passport Index-a kotiraju i ostale evropske zemlje. Pojedine zemlje Balkana imaju dobar rejting, dok je Srbija tek na 37. mestu.

Najsrećnija zemlja na svetu je Norveška: Srbija je na sredini liste, a ispod nas su skoro sve naše komšije

Države za koje građanima Srbije ne treba viza: A ako treba, lako se dobija

Za one koji vole da putuju po svetu od velike je koristi ako imaju nemački ili singapurski pasoš jer, prema rangiranju koje donosi "Passport Index" za 2017. godinu, ove dve zemlje su na prvom mestu kad je u pitanju bezvizno putovanje po svetu. Sa njihovim pasošima možete putovati u 159 zemlje sveta bez da treba da tražite turističku vizu.

Šveđani su na drugom mestu i njihovi državljani mogu da putuju u 158 zemalja. Treće mesto dele Danska, Finska, Italija, Francuska, Španija, Norveška, Ujedinjeno Kraljevstvo, Južna Koreja i Sjedinjene Američke Države.

Foto: Wikimedia/Bundesrepublik Deutschland, Bundesministerium des Innern Foto: Wikimedia/Bundesrepublik Deutschland, Bundesministerium des Innern

Na ostalih top deset pozicija su:

4. pozicija: Švajcarska, Holandija, Luksemburg, Belgija, Austrija, Portugal, Malezija, Japan

5. pozicija: Irska, Kanada

6. pozicija: Grčka, Novi Zeland, Australija

7. pozicija: Island

8. pozicija: Malta, Češka

9. pozicija: Mađarska

10. pozicija: Poljska

Među zemljama bivše Jugoslavije najbolji rejting ima Slovenija koja se nalazi odmah na 11. poziciji, čiji državljani bez vize mogu da putuju u 149 država na svetu. Hrvatski pasoš je na 15 .mestu, pa tako za državljane Republike Hrvatske bezvizni režim važi za 143 zemlje.

Nažalost, Srbija je na 37. poziciji čiji državljani bez vize prolaze u 112 zemalja sveta, a tri mesta iza je Makedonija s mogućnošću putovanja u 107 zemalja sveta bez vize za njene državljane.

Crna Gora je završila na 42. mestu. Njeni državljani mogu bez vize putovati u 104 zemlje. Na 44. mestu sledi Bosna i Hercegovina za čije državljane bezvizni režim važi za 102 zemlje.

Od Bosne lošije prolaze još samo Albanci koji su na 46. poziciji i Kosovo koje se tek na 85. mestu. S pasošem Kosova možete bez vize putovati tek u 41 zemlju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbg

    26. april 2017 | 11:27

    Ja volim nas i ne treba mi drugi

  • pogresna slika

    26. april 2017 | 13:20

    Rodjen sam u Nemackoj i mogu sutra dobiti nemacki pasos ako zelim. Imam srpski i nikada nisam imao neprijatnosti Gde god sam putovao. Zivela Srbija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA