ČAVEZ POBEDIO RAK: "El Presidente" Ugo ulazi u trku za treći mandat!

"Hvala Bogu ovde sam, fizički se osećam bolje i zaista ne mislim da će taj izraz 'fizičko ograničenje' biti presudan faktor u kampanji", rekao je predsednik Venecuele i jedan od lidera slobodnog sveta, dodavši da će na predsedničkim izborima 7. oktobra pobediti protivkandidata opozicije Enrikea Kaprilesa

  • 1

Venecuelanski lider Ugo Čaves izjavio je da je u potpunosti izlečen od kancera i da je spreman da se žestoko bori za treći uzastopni mandat, tokom predsedničke kampanje.

- Hvala Bogu, ovde sam, fizički se osećam bolje i zaista ne mislim da će taj izraz ''fizičko ograničenje'' biti presudan faktor u kampanji - rekao je venecuelanski lider na konferenciji za novinare u ponedeljak.

- Oslobođen sam, potpuno oslobođen bolesti - odgovorio je Čaves na pitanje novinara da li je pobedio bolest.

Pre nešto više od godinu dana, kad je saopštio da boluje od kancera, Čaves je rekao da sa puno discipline radi kako bi se izlečio. Nakon više meseci tišine, dok se oporavljao od operacija i terapije zračenjem, Čaves se vratio staroj formi i ponovo drži duge govore i televizijska uključenja.

Prošle godine Čaves se dva puta podvrgao hirurškim zahvatima, a njegovo aktuelno stanje ostaje misterija.

Povratak oboljenja ove godine naterao je Čavesa da se podvrgne novom hirurškom zahvatu i višenedeljnoj radioterapiji.

On je izjavio da će na predsedničkim izborima 7. oktobra pobediti protivkandidata opozicije Enrikea Kaprilesa, mladolikog bivšeg guvernera države Miranda.

Istraživanja javnog mnjenja daju prednost Čavesu, ali Kapriles računa na podršku neodlučenih, kojih, kako se procenjuje, ima oko 35 odsto u biračkom telu.

(I. D. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA