≫ 

Užasno svedočenje albanskih terorista o masakru Srba: Silovali smo vaše devojčice, vadili im oči i komadali ih (FOTO)

Pripadnici UČK su, tokom napada na Orahovac 1998. godine, kidnapovali i zarobili 43 civila srpske nacionalnosti. Civili su mučeni, a onda streljani - navodi se u knjizi "Sudija u ratu u miru", Danice Marinković, tadašnjeg šefa istražne ekipe Okružnog suda u Prištini

- Komandant UČK je izdvojio jednu devojčicu od 10-11 godina. Čuo sam da je bolno vrištala, a iz gomile je neko dozivao: "Kćeri Jovana!". Bila joj je to sigurno majka. Naredio mi je da držim devojčicu dok je on silovao. Posle toga, naredio je da je i ja silujem, što sam i učinio. Njeni roditelji su plakali. Vojnici UČK su čekali na red da je i oni siluju - rekao je na saslušanju Ljuan Mazreku, albanski terorista koji je učestvovao u masakru Srba u Klečku na Kosovu, a zapisano je u knjizi.

 

Danica je raskrinkala zaveru protiv Srba i postala noćna mora Tačija i Haradinaja: Ovo je njena životna ispovest (FOTO)

NAPAD NA ORAHOVAC - KIDNAPOVALI SU 43 LJUDI

 

Pripadnici UČK su, tokom napada na Orahovac 1998. godine, kidnapovali i zarobili 43 civila srpske nacionalnosti, koje su sa još oko stotinu drugih zarobljenih u okolnim mestima odveli prema Mališevu, a kasnije u Klečku.

 

Civili su mučeni, a onda streljani. Kasnije su tela paljena u peći za kreč, radi prikrivanja zločina.

 

Foto: Profimedia/AFP

Foto: Profimedia/AFP

 

Toliko je o masakru nad Srbima izneto u javnost. Zahvaljujući Danici Marinković, tadašnjem šefu istražne ekipe Okružnog suda u Prištini, portal Telegraf.rs je došao u posed svedočenja albanskih terorista koji su ovaj masakr izvršili.

 

- Vršila sam uviđaj na stratištu u Klečki, gde se dogodio monstruozan zločin nad Srbima. Tamo su na mukama skončavali žene, deca, nemoćni i nevini seljani, samo zato što su bili Srbi - rekla nam je Danica.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Na osnovu dobijene informacije i odbrane okrivljenih, braće Ljuana i Bekima Mazrekua, koji su je odveli do mesta zločina, utvrdila je kako je UČK najpre kidnapovala 43 Srba, a onda ih odvela u selo Klečku.

NAKON KIDNAPOVANJA SRBI SU DOVEDENI U SELO KLEČKA

 

- Mesto zločina nalazilo se na izlazu iz sela Klečka i bilo je okruženo šumom. Na licu mesta, sa desne strane, postojala je kasarna ograđena zidinama i ogradom, gde je po izjavi Ljuana Mazrekua, bila smeštena UČK.

 

U samom dvorištu ovog objekta pronašli su nekoliko mesta na kojima su albanski teroristi vežbali gađanje iz oružja i jarbol sa albanskom zastavom. U krugu kasarne nađen je i magacin pun paketa humanitarne pomoći američkog porekla. Divljina. Okolo sve velika šuma.

 

Foto: Danica Marinković

Foto: Danica Marinković

NAŠLI SMO KREMATORIJUM, ŠAKU, BUTNE KOSTI...

 

U nastavku puta prema brdu, sa leve strane krečana - krematorijum. Unutar krečane u pepelu delovi tela: butne kosti, potkolenice, odvojeni pršljenovi, deo ramenjače sa izgorelim tkivom, ugljenisana šaka.

 

Danica se seća da su se milicioneri iz MUP-a Lipljan, koji su ih obezbeđivali, hvatali za glavu. Neki iz njene ekipe nisu mogli ni da gledaju.

 

Na samom vrhu brda prokopan tunel u brdo. Na prolazu velika vrata, napravljena od stabala drveća. Ovo su teroristi koristili kao zatvor - objasnio je terorista Ljuan Mazreku.

 

- Unutar ovog mučilišta pronašli smo delove odeće kidnapovanih koji su tu bili zatvoreni. U neposrednoj blizini, u pepelu smo pronašli: karlice, kičmene i vratne pršljenove, stopala, skočni zlog, lobanju s gornjom vilicom, butnu kost, delove lopatice, ključne kosti, kosti prstiju, donjih i gornjih udova i ostale delove sagorelih kostiju - nabraja Danica svaki detalj kao da nije prošlo 19 godina.

 

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

 

- Našli smo i obuću, žensku, mušku i dečju. Prljava, umazana, sasušena smeđim blatom, raskomadana. Pronašli smo i žicu koja je sa oba kraja bila savijena u obliku kruga, kojom su teroristi očigledno mučili svoje zatočene i u svemu nedužne ljude, žene i decu - dodaje.

 

Po svedočenju Ljuana Mazrekua, dovođeni su civili. Komandu za streljanje izdavali su komandanti OVK Fatmir Ljimaj, Gani Krasnići i Hisni Kuljaj. A pre streljanja i naredbu za mučenje.

 

- Naša televizija je odmah prikazala jezive tragove zločina i opširne izjave braće Ljuana i Bekima Mazreku. Kako sam tada informisana, nijedna od televizija sa Zapada nije htela da u međunarodnoj razmeni preuzme ovaj snimak. Tada mi je mnogo toga već postalo jasno - ogorčena je Danica.

 

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

SVEDOČENJE TERORISTA: SILOVALI SMO DEVOJČICE OD 8 GODINA, VRIŠTALE SU, NJIHOVI RODITELJI SU GLEDALI

 

A onda je na red došlo i svedočenje terorista, izvršioca masakra.

 

- Ja sam po nalogu Ganija Krasnićija bio na vrhu brda na ulasku u Orahovac i sa tog mesta imao sam pregled na ceo grad. Video sam da vojnici UČK otimaju ljude. Najviše civile, ali bilo je i policije. Strpali su ih u teretna vozila i autobus. Bilo je tu i žena i dece. Ganija je naredio da počnemo da maltretiramo te ljude - započeo je strašnu priču Ljuan Mazreku.

 

- Video sam da među kidnapovanima ima dosta dece, žena i devojaka, devojčice od 8 godina pa naviše. Krasnići je devojčice odveo na stranu i redom ih silovao. Svi iz UČK, osim onih koji su bili na straži, silovali su srpske devojčice, devojke i žene - dodao je.

 

Foto: Facebook/Trimat Kumanovar

Foto: Facebook/Trimat Kumanovar

 

UZNEMIRUJUĆI DETALJI:

 

- Onda je Ganija naredio da ih sve masakriramo i odvojio iz grupe jednu ženu i dečaka od osam godina. Naredio mi je da ih masakriram i ja sam mu odsekao uho. Video sam da Krasnići odvaja ženu i da joj prvo vadi oči, a potom i seče obe ruke iznad šaka i oba uha.

 

- Posle masakra, Krasnići je naredio da se svi postrojimo i streljamo ostale. Komandovali su "Vatra" i svi smo odjednom zapucali na grupu kidnapovanih. Pucali smo dok smo imali municije - završio je iskaz Ljuan Mazreku.

 

Potom su vojnici UČK proveravali svakog streljanog i pucali u njega ako su sumnjali da daje znake života. Nijedno lice nije ostalo da nije prebijeno, masakrirano ili silovano, pa streljano. Najviše su masakrirali onih nekoliko srpskih policajaca.

 

Foto: Facebook/Trimat Kumanovar

Foto: Facebook/Trimat Kumanovar

 

Svi zlikovci poput njega, brata Bekima i ostalih, pušteni su iz zatvora.

 

Danica je tada, kako bi potvrdila ovo svedočenje, besno pitala i Ljuanovog brata - Bekima Mazreku, ko je naredio masakr. Odgovorio je:

 

- Fatmir Ljimaj. Kad su civili bili poređani, on je naredio da iz grupe izdovojimo tri devojčice. Odveli su ih u kukuruz i silovali ih. Prvo ih je silovao on, pa onda i ostali. Čuo sam vrisku dok su to radili, a onda su ih uplakane vratili u stroj. Fatmir Ljimaj je naredio da ih streljamo.

 

Printskrin: KTV

Printskrin: KTV

 

O svemu ovome Danica svedoči i kroz svoju knjigu "Sudija u ratu i miru". Predmet njenih istraživanja, pored Klečka, bio je i Račak, delovanje Haradinaja, pa i Tačija - protiv koga je raspisala poternicu.

 

Daljinac baner

 

(Jasmina Stakić/j.stakic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    27. april 2017 | 14:47

    Siptarski teroristi kao i ustaski su antropoloska greska, ne zaslužuju da imaju ljudski oblik.

  • den1

    27. april 2017 | 15:02

    Vecinom zene i decu,sve junak do junaka,kao i oni u jasenovcu..

  • Dex

    27. april 2017 | 15:07

    Za ove njihove zločine sigurno je da će kad tad odgovarati.Sigurno je da su oni učinili mnogo toga još.Sudovi se time moraju maksimalno pozabaviti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA