Albanci slave oslobađanje Haradinaja i Veliku Albaniju: Ovo je povratak "kosovskog Ramba"

Bura komentara na društvenim mrežama u Albaniji povodom oslobađajuće presude Haradinaju

  • 79

Nakon odluke suda u Kolmaru da odbije zahtev za izručenje Ramuša Haradinaja Srbiji, lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova je izjavio da je "ovo pobeda Albanaca" i da je on danas slobodan čovek da se vrati kući. Premijer Albanije Edi Rama poželeo je dobrodošlicu lideru ABK iz Francuske.

Poruka Edija Rame na Fejsbuku posle sramotnog oslobađanja Haradinaja

Haradinaj se obratio svojim pristalicama ispred suda rekavši da je "ova bitka dobijena" i zahvalio im na podršci. Odluka suda o oslobađanju bivšeg kosovskog premijera je u sudnici dočekana aplauzom.

- Pošto sam sada slobodan, idem da dobijem pasoš u Strazburu. Nadam se da ću se danas vratiti na Kosovo. Izgubljena su četiri meseca, vreme je dragoceno - rekao je Haradinaj.

Albanski premijer obratio se preko Fejsbuka o slučaju Haradinaj.

- Ramuš se ponovo pojavljuje kao naš pobednik u Prištini. Ponosan sam na Oslobodilačku vojsku Kosova. Bolje ikad nego nikad - naveo je Rama na svom profilu.

Reakcije Albanaca su bile u duhu slavlja, i mnogi su pozdravili odluku suda ispod statusa premijera Albanije.

- Vaša sposobnost da izludite Srbe je neverovatna!!! Pogledajte Edija Ramu!!! Velika Albanija postojaće u ime Boga - stoji u jednom komentaru ispod statusa albanskog premijera.

- Prvi koji je čestitao Ramušu. Bravo, premijeru svih Albanaca - napisao je korisnik Dibron.

ZLOČINAC HARADINAJ NA SLOBODI: Sramotna odluka francuskog suda, skandiranje “UČK” ispred sudnice (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Mnogi su čestitali i "drugi rođendan kosovskom Rambu", pozivajući Ramu da mu da podršku da postane premijer Kosova ili premijer "svih Albanaca".

- Gospodine premijeru, šta se dešava sa spajanjem Albanije i Kosova? Čak i ako je Srbija prepreka - stoji jedan od komentara.

- Napravite priču koja će se pamtiti i za 1.000 godina... Etnička Albanija. 8 miliona Albanaca na Balkanu je sa vama - napisao je izvesni Pep.

Kosovski predsednik Hašim Tači ocenio je da je odluka francuskog suda o oslobađanju Haradinaja dobra vest za Kosovo.

U prvoj reakciji na ovu odluku Tači je na Fejsbuk profilu napisao da je ova odluka dokaz nepravednih optužbi Srbije prema pripadnicima OVK.

- Presuda suda u Kolmaru da se gospodin Haradinaj vraća na Kosovo je dobra vest za njegovu porodicu, saradnike i sve gradjane Kosova. Još jednom je dokazano da su optužbe Srbije protiv Oslobodilačke vojske Kosova nepravedne i protivne demokratskim principima - napisao je Tači.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA