≫ 

Danas je veliki dan za Crnu Goru, a Srbija će dobiti 9 MILIONA dolara od Amerike: Šta se dešava u zemlji i svetu

Predstavljamo listu događaja koji su najavljeni za danas, a koji mogu svima nama da promene živote

  • 3

Svakog dana u Srbiji, ali i širom sveta dešavaju se razni događaji i sastanci koji menjaju prostor u kojem živimo – ekonomski, politički… Budući da mnoge stvari saznajemo tek kad se dese, vreme je da unapred znate šta u ovom danu se dešava širom sveta, kao i da vidite koji će to događaji biti na naslovnim stranama novina – tek sutra.

Događaji koji su zakazani u svetu

VALETA - Počinje dvodnevni neformalni sastanak šefova diplomatija EU (Gimnih). U popodnevnom delu njima će se pridružiti ministri spoljnih poslova zemalja kandidata za članstvo u EU, među kojima je i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

TEREZIN - U 15.30 u Terezinu ceremonija polaganja venaca i odavanje počasti povodom obeležavanja godišnjice smrti Gavrila Principa. Delegaciju će predvoditi ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. Pre toga, u 10 časova, u nekadašnjem logoru u Jindrihovicama polaganje venaca i odavanje počasti kod spomen kosturnice za 7.100 srpskih vojnika iz Prvog svetskog rata.

KAIRO - Poglavar Rimokatoličke crkve Franja u dvodnevnoj poseti Egiptu.

UJEDINJENE NACIJE - Savet bezbednosti UN održaće sednicu o Severnoj Koreji kojom će predsedavati američki državni sekretar Reks Tilerson.

Događaji u regionu

CETINJE - Skupština Crne Gore treba da usvoji Protokol o članstvu u NATO-u, čime se okončava nacionalna procedura pristupanja Alijansi.

TIRANA - Završava se Forum civilnog društva "Tirana 2017: Uvođenje građana Balkana u proces kreiranja politika kao priprema uoči julskog samita Zapadnog Balkana u Trstu".

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

Događaji u Srbiji

U 10.00 u Ustavnom sudu (Bulevar kralja Aleksandra 15) sastanak predstavnika Ustavnog suda Srbije sa delegacijom Ustavnog suda Azerbejdžana. U 13.00 članovi delegacije obići će spomenik lidera Azerbejdžana Hajdara Alijeva u parku Tašmajdan.

U 11.00 Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa predsednikom Srpskog narodnog veća Miloradom Pupovcem u petak, 28. aprila, u 11 časova, u Vladi Republike Srbije.

U 11.15 u Vladi Srbije (Nemanjina 11) ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i direktor USAID-a Aza El-Abd potpisuju amandmane Sporazuma za bolje funkcionisanje državne uprave i Sporazuma za konkurentniju tržišnu ekonomiju kojim Srbija dobija dodatnih devet miliona dolara razvojne pomoći od SAD. Posle potpisivanja, konferencija za novinare na kojoj će učestvovati i ambasador SAD Kajl Skot.

U 13.00 Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa ambasadorom Republike Turske u Srbiji Tanžuom Bilgičem u petak, 28. aprila, u 13 časova, u Vladi Srbije, Nemanjina 11.

U 18.30 u Domu Narodne skupštine (Trg Nikole Pašića, centralni hol) otvaranje izložbe "Jasenovac - Pravo na nezaborav", povodom obeležavanja proboja logoraša iz Jasenovca. Govoriće zamenik predsednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta i ambasador Izraela u Srbiji Alona Fišer Kam.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

Kulturni događaji 

U 10.00 u Domu omladine Beograda (Makedonska 22) konferencija za novinare povodom 33. Beogradskog džez festivala, koji se održava od 26. do 30. oktobra. Govoriće: gradski menadžer i predsednik Odbora Beogradskog džez festivala Goran Vesić, sekretarka za kulturu Ivona Jevtić, direktor Doma omladine Nenad Dragović i programski menadžer Beogradskog džez festivala Dragan Ambrozić.

Sportski događaji zakazani za danas

Fudbal:

BEOGRAD - U 11.00 u pres sali stadiona Partizana konferencija za novinare trenera tog kluba Marka Nikolića pred utakmicu sa Napretkom u Super ligi Srbije.

BEOGRAD - U 12.00 u pres sali stadiona na Banovom brdu konferencija za novinare Čukaričkog pred utakmicu sa Metalcem u Super ligi Srbije.

Košarka:

Igraju se utakmice četvrtfinala plej-ofa Evrolige:

Darušafaka - Real Madrid (18.30)

Anadolu Efes - Olimpijakos (20.15)

 

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ORTODOX RS

    28. april 2017 | 09:43

    Zivim za dan kada ce im Siptari inace njihova braca uzeti vise od pola teritorije pa da dodje do izrazaja njihovo "cojstvo i vitestvo".Kuku jado

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA