≫ 

Detalji stravičnog zločina u Somboru: Otkriven je motiv nezapamćenog krvoprolića

Meštani nagađaju da je u pitanju ubistvo zbog nasleđa

  • 2

Robert Holo (61) biznismen i nekadašnji policajac ubijen je sinoć dok je pokušavao da pomogne komšijama i spreči zločin u Somboru.

Strava i užas kod Sombora: Ubijeni biznismen i nepokretna žena, a njena ćerka teško ranjena

Ovo je tragično ubijeni biznismen i policajac u Somboru: Provalnik je prvo ubio njega (FOTO)

Provalnik je prvo ubio nepokretnu staricu Rožiku Štampfer, a potom ranio njenu ćerku Eržebet (43). Holo je došao u kuću komšija da vidi o čemu se radi, a potom je i on dobio smrtonosni metak.

Ubica je i dalje u bekstvu. Policija ga je locirala i njegovo hapšenje se očekuje uskoro.

Vlasnik Nukleus firme svinja "Hollofarm" i fabrike za proizvodnju biogoriva u Dobroslovu u pomoć je krenuo na poziv komšija koje su čule više pucnjeva oko 19 sati.

Međtani sumnjaju da je motiv ovog zločina imovina. Tačnije, pokojni Ištvan Štampfer, suprug ubijene žene, bio je boljestojeći meštanin koji je osim zemlje imao i mlin. Imao je i vanbračnog sina F.N., kojeg je priznao i ostavio mu deo imovine.

Foto: hollo.doroszlo.net Foto: hollo.doroszlo.net

Policija sumnja da je ćerka Eržebet u toj deobi imovine bolje prošla, što bi, kako se navodi, mogao da bude motiv ovog stravičnog zločina.

Glavni osumnjičeni za ubistva zapravo brat od tetke F.N., koji je i njegov pravni zastupnik. Policija još nije sasvim sigurna kakvi bi bili njegovi motivi za trostruko ubistvo.

Komšije kažu da su malo pre odjeka revolverskih hitaca, primetili čoveka koji je pokušavao kroz bašte da uđe u dvorište Štampferovih. Jedan od komšija je odmah javio telefonom njihovom rođaku, biznismenu i bivšem policajcu Robertu Holu.

Ovaj bivši policajac im je odmah krenuo u pomoć, ali ga je u dvorištu kuće Štampeforvih dočekao ubica i usmrtio ga sa dva hica u srce u jednim u ruku.

Komšinica Štampferovih Vesna Kokotović kaže da poznaje sve aktere ove porodične tragedije i da ništa nije moglo slutiti da se tako nešto može desiti.

- F.M. je miran čovek, radio je nekada kod italijanskog grofa Arvedija koji ima imanje u ovom selu. Bio je disciplinovan lovac u lokalnom udruženju – kaže za Blic Kokotović.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA