≫ 

Seljaci u strahu da će im oduzeti zemlju: "Ako se to desi, preostaje mi samo da se ubijem"

Plaćao sam doprinose za suprugu i sebe 13 godina

  • 36

Vlasnici poljoprivrednih gazdinstava koji nisu mogli da plaćaju doprinose za penziju zbog besmisleno visokih iznosa očajni su jer im nagomilani dugovi sve više stežu omču oko vrata.

Samo sto penzionera može da se pohvali ozbiljnijim primanjima, a evo gde su najveće penzije!

Osim što strepe da će im na kapiju banuti prinudni izvršitelji i zapleniti im mukom stečeno imanje, stoku i kuće, ratare i farmere taj dug sprečava da dobiju i neke olakšice koje se tiču njihovog domaćinstva, poput plaćanja poreza na rate ili dobijanja poljoprivrednih subvencija koje odobrava država.

- Hteo sam da platim dug od 40.000 dinara za porez na pištolj i u preskoj su mi odobrili da platim na 30 rata. Onda su otkrili da imam dug od 3.2 miliona dinara za doprinose za penziono osiguranje za suprugu i sebe i rekli da ne mogu da mi odobre plaćanje poreza na rate dok ne platim ceo dug za penziono - kaže za beogradske medije stanovnik iz sela Trbosilje kod Loznice.

Dodaje da zbog duga za doprinose nije mogao ni da dobije subvencije od države za kupovinu poljoprivredne mehanizacije.

Ovaj farmer sad strahuje od izvršitelja, poučen sudbinom pojedinih poljoprivrednika kojima je Poreska uprava ranije zaplenila imovinu zbog neplaćenih doprinosa za PIO.

- Plaćao sam doprinose za suprugu i sebe 13 godina. Od 2000. sam prestao jer više nisam mogao da plaćam 160.000 dinara godišnje. Sad mi je dug sa kamatama 26.000 evra, a i kad bih prodao sve što imam, ne bih mogao sve da otplatim. Ako se desi da dođu da plene imanje, ne preostaje mi ništa drugo nego da se ubijem - ističe on.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ненад

    29. april 2017 | 13:48

    Пре свега то су пољопривредници а сељаци сте ви који курве и педере називате старлете гејеви да им улепшате назив.а поштене људе називате тако и унижавате омаловажава те их.срам вас били.и да знате ја нисам никакав пољопривредник већ реалан грађанин.по занимању механичар и возач у међународној шпедицији.прецизније држим углавном русију возим воће.

  • BELGRADE

    29. april 2017 | 14:54

    Pa da,oduzmite seljacima njive i pucali ste u Srbiju!!! Tako su njive otimali i poklanjali Todoriću,Kostiću,Tadeskom,Matijeviću..Pa evo kako nam ide.Sram te bilo državo!!!

  • Vespa-zijan

    29. april 2017 | 13:45

    Legalna pljacka drzavnog aparata. Zemljoradniku da se oduzme zemlja? Netrebaju nama siptari i ostali koji nasrcu. Dovoljna nam je nasa vlast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA