Otkrivena istina o Giškinom ubistvu posle 16 godina: Patolog obara teorija o pucnju u leđa

Iako obdukcija nije rađena, doktorka je sigurna da je ubijen spreda

  • 41

Đorđe Božović Giška, komandant Srpske garde, nije, kako godinama kruže priče, ubijen s leđa 15. septembra 1991. godine na gospićkom ratištu.

Knele mu je bio učenik, a Giška najbolji drug: On je poslednji akter velike krimi priče

Bili su prijatelji, žestoki momci i vođe "Grobara": Jedan najsuroviji srpski kriminalac, drugi vlasnik fudbalskog kluba (FOTO)

Naime, on je pogođen s bočne strane, rekla je za Alo dr Marija Čubrilo, specijalista patološke anatomije i načelnik Službe za patologiju KBC Zvezdara u Beogradu, koja je prva pregledala ubijenog komandanta SG.

Ona danas obara teoriju o ubistvu s leđa.

- Giška je često navraćao do naše ambulante. Sećam ga se kao izuzetno cenjene i poštovane ličnosti. Kada je nastradao, svi smo bili šokirani. Dovezen je u ambulantu. Nažalost, mogla sam samo da konstatujem smrt, a potom izvršim spoljni pregled leša - rekla je.

Doktorka kaže da je Giška imao prostrelnu ranu u predelu grudnog koša. Ulazna rana je bila u pravcu mamarne (grudne) linije. Bila je bočno i više spreda. Metak ga je pogodio bočno, s donje strane grudnog koša, a izašao na drugu stranu.

- Ubica je mogao stajati bilo gde sa prednje strane. Sigurno je da nije ubijen s leđa. Obdukcija nije rađena, jer nije bilo uslova za to. Telo je prebačeno u Beograd i nije mi poznato šta se dalje dešavalo - otkriva dr Čubrilo.

Ratne devedesete dr Čubrilo je provela na prvoj ratnoj liniji fronta, a potom u Kliničkom centru "Sveti Sava" u Kninu, u kojem je jedno vreme bila direktor.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BALKANSKI SPIJUN

    30. april 2017 | 00:20

    Ajd ako ona tako kaze...

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    30. april 2017 | 10:28

    Većina tih ljudi što ih zovemo kriminalcima je radila za db i policiju...... Pre svega zbog informacija....

  • oktopod

    30. april 2017 | 09:44

    Giska je ubijen 1991, tako da nije 16 godina nego 26 godina. Uostalom bila je emisija o njemu gde je navedeno da je pucano na njega iz automobila koji je bio u blizini. Ubili ga operativci SDB Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA