• 24

Putinovi "noćni vukovi" zaustavljeni pred Poljskom: Mi ne menjamo prsluke za koka-kolu, mi smo porodica i zajedno idemo na Berlin (FOTO)

Turneja je "posvećena herojima koji su poginuli u Drugom svetskom ratu - i poljskim i ruskim"

  • 24

Najveću bajkersku grupu iz Rusije, “Noćne vukove“, koja je između ostalog poznata i po prijateljstvu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, pokušali su da zaustave u Poljskoj tokom motomarša "Put pobede-Berlin 2017".

PUTINOVI "NOĆNI VUKOVI" STIŽU U SRBIJU: Na turneji će obići 12 zemalja slavenskog porekla

Kolona motociklista, učesnika motomarša "Put pobede-Berlin 2017", imala je velikih problema na granici sa Poljskom.

Foto: Profimedia/TASS

Foto: Profimedia/TASS

Graničari su dobili naređenja da u Poljsku mogu ući samo vukovi sa EU pasošem. Nakon telefonskih razgovora lidera Noćnih vukova Aleksandara Zoldastanova Hiruga sa njihovim pretpostavljenima, graničari su dobili nove instrukcije. Mogu ući bajkeri ali u običnoj odeći bez prepoznatljivih prsluka.

- Mi ne menjamo prsluke za koka kolu i hamburge. Mi smo jedna porodica i zajedno idemo na Berlin! - odgovorio je na to Hirurg.

Ipak, nadmudrivanje sa graničarima je urodilo plodom, tako da su vukovi nastavili put, ublaživši svoja prepoznatljiva obeležja.

Foto: Profimedia/Sputnik

Foto: Profimedia/Sputnik

Inače, "noćni vukovi" su svoju ovogodišnju turneja pod nazivom "Put pobede-Berlin 2017" započeli iz Moskve odakle su krenuli 27. aprila, a cilj im je da do 9. maja, kada se obeležava Dan pobede nad fašizmom, stignu u Berlin.

Lider poljskog ogranka "Noćnih vukova" je rekao novinarima da je ova turneja "posvećena herojima koji su poginuli u Drugom svetskom ratu - i poljskim i ruskim".

"Turneja treba da pokaže svima, a posebno Poljacima ovde u Poljskoj, da smo mi jedna velika porodica bajkera. Naš cilj je da odamo poštu onima koji su poginuli za slobodnu Poljsku, za Rusiju, za Evropu", rekao je on, prenela je agencija Tass.

Bajkeri tradicionalno tokom svog marša nose zastave Rusije, Poljske i drugih zemalja.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Komentari

  • SrbIN

    Opet fasisti bi da zaustave Velike Ruse

  • Bob liberty

    Sve sve ali sam prijatno iznenadjen kada sam video ove "ruske motore"mogu svi na crtu americkim harlejima!Ili to jesu harley davidson?!Nisam toliko vican ali upadaju u oko

  • Toni

    URAAAAAAA

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima