≫ 

Svaka romska kuća u Jagodini za Đurđevdan dobija 4.000 dinara

Reč je o oko 450 domaćinstva, kojima će u toku dana iz budžeta biti isplaćeno oko 1,8 miliona dinara

  • 7

Domaćinstva Roma u Jagodini, koja slave Ðurđevdan, danas su iz budžeta Skupštine grada dobila po 4.000 dinara za slavu.

(VIDEO) ČUDO NA ĐURĐEVDAN: Slepi dečak (9) se umio vodom sa izvora, pa progledao, majka se onesvestila od šoka!

NARODNA VEROVANJA NA ĐURĐEVDAN: Ovu stvar danas obavezno morate da uradite!

Na ovaj način lokalna samouprava pomaže pravoslavnim Romima već 12 godina da proslave tu slavu, rečeno je danas Tanjugu u Skupštini grada.

Reč je o oko 450 domaćinstva, kojima će u toku dana iz budžeta biti isplaćeno oko 1,8 miliona dinara.

- Pomoć Romima za slavu dajemo od kada smo došli na vlast u Jagodini, hoćemo da svako romsko domaćinstvo, a većina je u teškoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji, sa puno dece, nezaposlenih, Ðurđevdan proslave dostojanstveno kao i svi ostali u Srbiji, koji slave ovu slavu - rekao je ranije Tanjugu predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma.

Romi su u Jagodini najbrojnija nacinalona manjina, od 71.852 stanovnika Jagodine, po popisu iz 2011. godine, 1.06 odsto se izjasnilo kao Romi a pare za slavu je dobilo oko 450 domaćinstava.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ђура Сарџама

    2. maj 2017 | 14:32

    Да ли су те паре из његовог џепа или троши наше без питања Грађани потпуно заборављају своју улогу послодавца. Грађани контролиши трошење новца. Ромима срећан Ђурђевдан .

  • mama

    2. maj 2017 | 14:50

    Sta znaci dostojanstveno prosla iti Slavu.... Zadto Jagodina ne djeli svima za Slavu i za Nikoljdan i za Sv. Petku i Petrovdan i za Vidovdan itd...? Dostojanstveno proslavljanje je u Crkvu Slavski Kolac Vino Zito a ostalo je ako se i a a ako ne moze se dati i u dobrotvorbe srhe. Bitno je taj dan svecu ugoditi zadtitniku doma i porodice, a ne puti lumpovati i bludniciti. Ako je åosan dan onda posno.

  • Суд

    3. maj 2017 | 10:37

    Леп гест.Али и ја имам славу.Нерадим стални посао.Шверцујем ту и тамо.Имам двоје деце.Жена неради.Ко ће мени дати за рибу или јагње?Него гласачи нам требају.Да вади (Палма)из свог џепа,питао би да онда.Зајахао руднике па их експлоатише за бадава.Заборавили сте Бранкицин "инсајдер"о његовој тиранији и крађи угља на рачун Срба.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA