≫ 

Džaferi sa albanskom zastavom ušao u kabinet! Prvi potez novog predsednika Sobranja (VIDEO)

On je, kako piše Tanjug, danas dobio ključeve od kabineta Sobranja

  • 89

Talet Džaferi iz albanske partije DUI, dobio je ključeve od kabineta predsednika Sobranja, a odmah potom je u svoj novi kabinet uneo i zastavu Albanije, što je u delu makedonskih medija protumačeno da je time jasno pokazao svoje namere, prenosi Tanjug.

Džaferi želi na čelo Sobranja, ali nema pečat!

Sudeći prema objavljenim fotografijama, Džaferi je u svoj kabinet uneo dve zastavice Albanije - jedna se nalazi na njegovom stolu, a druga pored slike velikana makedonskog slikarstva Nikole Martinoskog.

Kako je prenela Nova tv, Džaferi je prethodno položio zakletvu i na taj način praktično preuzo dužnost predsednika parlamenta od svog prethodnika Trajka Veljanoskog.

Prvi sagovornik na toj poziciji Džaferiju je bio šef Delegacije EU u Skoplju Samuel Žbogar, javili su makedonski mediji. Za sada nema informacija o čemu su Džaferi i Žbogar razgovarali.

Ulazak predsedničke kancelarije Džaferi je protumačen kao povlačenje VMRO-DPMNE bivšeg premijera Nikole Gruevskog, javio je portal MKD.

Pozivajući se na nezvanične informacije, mediji prenose da je bivši predsednik parlamenta Trajko Veljanoski juče ispraznio kabinet, a da se danas očekuje da odluka o izboru Džaferija bude objavljena u Službenom glasniku.

Očekuje se, kako se navodi, da nakon toga Džaferi predsednika Ðorđa Ivanova obavesti o postojanju parlamentarne većine, nakon čega bi on trebalo da dodeli mandat za formiranje nove vlade lideru SDSM Zoranu Zaevu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • saxon

    3. maj 2017 | 11:16

    Zbogom Makedonijo kratko si se opirala

  • Al

    3. maj 2017 | 12:27

    Zdravo zivo bili...a hapsili ste srpske vladike i priznavali Kosovo Vasoj braci. Eto vam ih!

  • ☆☆☆

    3. maj 2017 | 12:13

    Makedonijo zbogom! Makedonci šta ste sebi uradili ovo? Zašto ste dozvolili da izgubite državu? BJR Makedonija 1991-2017.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA