Zemlja se trese, sve puca od tenkova srpske vojske: Naši vojnici vežbaju da zagrme! (FOTO)

Biće prikazane performanse i mogućnosti sredstava među kojima su višenamenska oklopna vozila „Miloš“ i „Lazar“, sistemi „Morava“ i „Oganj“, samohodna haubica „NORA“, kao i novi model modularne puške, univerzalna pokretna artiljerijska računarska stanica UPARS, a prvi put široj javnosti biće predstavljen i sistem „ALAS“

  • 21

Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa saradnicima, prisustvovali su na poligonu Nikinci pripremama pred predstojeću centralnu svečanost povodom Dana Vojske Srbije i Dana pobede, koja će na tom poligonu biti održana u utorak 9. maja.

NAJNOVIJE VESTI sa srpsko-makedonske granice: Đorđević sa Zajedničkim snagama vojske i policije (FOTO)

Srpski vojnici na vežbama sa RUSKIM SPECIJALCIMA koji su zauzeli KRIM

VOJSKA SRBIJE IDE U SIRIJU: Naši vojnici sa Rusima na specijalnom zadatku?

Foto: mod.gov.rs/Jovo Mamula Foto: mod.gov.rs/Jovo Mamula

Govoreći o scenariju centralne svečanosti, ministar Đorđević je najavio da će tom prilikom biti izvršeno bojevo gađanje sa artiljerijskim i raketnim naoružanjem, a biće prikazano i dejstvo tenkova, vazduhoplova, ali i pešadijskog naoružanja.

Foto: mod.gov.rs/Jovo Mamula Foto: mod.gov.rs/Jovo Mamula

- U prikazima će učestvovati pripadnici vojske i policije, a naši građani će, putem TV prenosa, biti u prilici da vide čime raspolaže naša vojska, kao i mogućnosti novih proizvoda Odbrambene industrije Srbije. Veliki broj sredstava i njihovo dejstvo biće prikazani javnosti prvi put – naglasio je ministar Đorđević, dodajući da će na svečanosti u Nikincima, osim pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i MUP-a, prisustvovati i državni vrh, ministri u Vladi, predstavnici vojno-diplomatskog kora, kao i gosti iz inostranstva.

Foto: mod.gov.rs/Jovo Mamula Foto: mod.gov.rs/Jovo Mamula

Centralnu svečanost, pod nazivom „Čelik 2017“, obeležiće atraktivan program, sa posebnim akcentom na prikaz dostignutog stepena razvoja naoružanja i vojne opreme iz razvoja Vojnotehničkog instituta i privrednih društava iz grupacije Odbrambene industrije Srbije i Jugoimport SDPR-a, sa bojevim gađanjem.

Foto: mod.gov.rs/Jovo Mamula Foto: mod.gov.rs/Jovo Mamula

Tom prilikom, biće prikazane performanse i mogućnosti sredstava među kojima su višenamenska oklopna vozila „Miloš“ i „Lazar“, sistemi „Morava“ i „Oganj“, samohodna haubica „NORA“, kao i novi model modularne puške, univerzalna pokretna artiljerijska računarska stanica UPARS, a prvi put široj javnosti biće predstavljen i sistem „ALAS“.

Foto: mod.gov.rs/Jovo Mamula Foto: mod.gov.rs/Jovo Mamula

U okviru programa, posvećenog prikazu osposobljenosti dela jedinica Vojske Srbije, biće izveden i prikaz rešavanja talačke situacije koji će zajedno realizovati pripadnici „Kobri“ Vojske Srbije i Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a. Program će upotpuniti i naleti vazduhoplova RViPVO.

Foto: mod.gov.rs/Jovo Mamula Foto: mod.gov.rs/Jovo Mamula

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ХМ

    3. maj 2017 | 16:01

    Само напред ко нехрани своју војску храниће туђу.

  • Ratar

    3. maj 2017 | 14:09

    Mnogo su opasni hahh

  • Vuksna

    3. maj 2017 | 14:58

    Џаба кад се не питамо ништа, чак ни у сопственој држави.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA