Gordan Jandroković novi predsednik Hrvatskog sabora

- Politička stabilnost, stabilnost institucija i ekonomski razvoj, glavni su ciljevi Hrvatske - rekao je Jandroković

  • 1

Većinom glasova Hrvatski sabor je posle višečasovne burne rasprave i međusobnih optužbi izabrao HDZ-ovca Gordana Jandrokovića za novog predsednika Sabora, koji će na toj funkciji zameniti šefa Mosta Božu Petrova, koji je podneo ostavku.

Drama u Hrvatskoj se nastavlja: Božo Petrov podneo ostavku na mesto predsednika Sabora, traži raspisivanje novih izbora!

U prvom obraćanju zastupnicima, Jandroković je poručio da se Hrvatska nalazi pred novim izazovima u bitno izmenjenim međunarodnim i bezbednosnim okolnostima.

- Politička stabilnost, stabilnost institucija i ekonomski razvoj, glavni su ciljevi Hrvatske - rekao je Jandroković i pozvao zastupnike da se okupe oko tih ciljeva.

On je zastupnike pozvao i na odgovornost na međusobno uvažavanje, toleranciju na prihvatanje razlika, te na izbegavanje uvredljivog govora.

- Da pre svega budemo kretni i da budemo ljudi - rekao je.

Jandroković je ocenio da su se njegovim izborom za predsednika Sabora stvorili uslovi za kontinuitet rada Sabora i političku stabilnost.

Foto: Tanjug/FaH/Lana Slivar Dominic Foto: Tanjug/FaH/Lana Slivar Dominic

- Očekujem da će odmah po okončanju lokalnih izbora premijer predložiti Saboru nove ministre. Time će se stvoriti uslovi za nastavak rada iz programa vlade - rekao je Jandroković, uz obećanje da će kao, kako je rekao, prvi među jednakima raditi na očuvanju ustavnih vrednosti, vladavine prava, zaštite ljudskih i manjinskih prava i prava na jezičnost i postupanje.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA