≫ 

Drama u Hrvatskoj se nastavlja: Božo Petrov podneo ostavku na mesto predsednika Sabora, traži raspisivanje novih izbora!

Nakon što je Petrov dao ostavku, HDZ-ov Željko Reiner je došao na njegovo mesto

  • 0

Kolaps i novi haos u Hratskom saboru, nakon što je lider Mosta, dojučerašnje manje članice vladajuće koalicije, Božo Petrov podneo ostavku na poziciju predsednika tog najvišeg zakonodavnog tela.

Kriza hrvatske vlade: Ministar finansija nije smenjen, poslanici glasali pola-pola, vraćaju Glavaša u parlament

Šef MOST-a je na taj način izbegao izglasavanje nepoverenja u Saboru, s obzirom da je HDZ navodno skupio dovoljno potpisa za uklanjanje Petrova sa funkcije.

On je istakao da su novi parlamentarni izbori jedino rešenje za političku krizu u Hrvatskoj.

Nakon što je Petrov dao ostavku, HDZ-ov Željko Reiner je došao na njegovo mesto, ali je na to reagovao Mostov zastupnik Nikola Grmoja, koji je zatražio od potpredsednika Sabora da odmah ustane sa te stolice citirajući Poslovnik.

Prema Poslovniku o radu Sabora, naime, objasnio je Grmoja, pravo da sedne na stolicu predsednika Sabora ima samo potpredsednik iz reda parlamentarne većine.

Podsetimo, u Saboru danas nije izglasano nepoverenje ministru finansija Zdravku Mariću, s obzirom na to da je glasanje završilo sa 75 za smenu i 75 protiv njegove smene.

Mostovci smatraju da Sabor nema parlamentarnu većinu i da samim tim niko ne može da preuzme predsedavanje Skupštinom.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA