Danas je počeo pakao za vozače: Usporite, saobraćajci s ručnim radarima su na svakom ćošku

MUP je pozvao građane da ukažu na lokacije na kojima je, po njihovoj oceni, ugrožena bezbednosti učesnika u saobraćaju zbog brzine kretanja vozila

  • 34

Saobraćajna policija će u okviru obeležavanja Četvrte svetske nedelje bezbednosti saobraćaja na putevima od danas do 14. maja pojačano kontrolisati brzinu kretanja vozila, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbija.

Saobraćajna policija je danas na svakom koraku, i na jednu stvar će posebno obraćati pažnju!

Četvrta svetska nedelja bezbednosti saobraćaja na putevima, koja se sprovodi pod okriljem UN, ove godine obeležava se pod sloganom "Uspori i sačuvaj živote" i usmerena je ka podizanju svesti građana da je neprilagođena brzina jedan od ključnih uzroka saobraćajnih nezgoda sa poginulim i povređenim licima.

MUP je naveo da će Uprava saobraćajne policije u maju sprovoditi i akciju "Blic maraton", tokom koje će 24 sata neprekidno biti angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine kretanja i pozvao građane da ukažu na lokacije na kojima je, po njihovoj oceni, ugrožena bezbednosti učesnika u saobraćaju zbog brzine kretanja vozila.

Podatke o lokacijama građani mogu slati tokom ove nedelje na adresu usp@mup.gov.rs.

Saobraćajna policija će tokom akcije "Blic maraton" na predloženim lokacijama meriti brzinu ručnim radarima i uređajima za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije "presretačima".

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Kontrola brzine kretanja će se obavljati i bez zaustavljanja vozila na mestu prekršaja.

Ukoliko vozač koji prekorači dozvoljenu brzinu ne bude zaustavljen na licu mesta, vlasniku vozila će biti dostavljena verodostojna isprava o prekršaju sa pozivom da plati propisanu kaznu ili da nadležnoj organizacionoj jedinici MUP-a dostavi podatke o licu koje je učinilo prekršaj.

MUP je naveo da je tokom prethodne akcije "Blic maraton" 19. aprila radarima dokumentovano 3.127 prekršaja, piše u saopštenju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kula

    8. maj 2017 | 19:53

    Samo traze izgovore za ovaj teror koji vrše na nama.Mene neki dan u Selu Silbaš zaustavili...ajde sto je kontrola i radar nego sakrili auto u grmlje i radar iza drveta...i izlece policajac.A koliko ja znam po zakonu moraju biti na vidnom mestu,čunjevima označeni i vozač nije duzan da stane ako su sakriveni i izleću na ulicu.U NS su na svakom koraku...vozači voze 30km/h jer su već iztraumirani ljudi od saobracajnog terora.

  • Ivan sd

    8. maj 2017 | 18:18

    Mnogo vas brine za ljudske zivote, vec kako da opljackate ovaj bedni narod.

  • Kula

    8. maj 2017 | 19:57

    A oni voze bez fara bez stop svetla,celavih guma...nevezu se u policijskim autu,telefon vazda koriste dok se sepure gradom...a svoje kokege koji imaju zadnja dva ista slova na tablici nepucaju radarom...jer je to njihovo obelezje da je kolega u civilnom autu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA