≫ 

NAJLEPŠA VEST DANAS: Država pomaže lečenje male Teodore!

- Mogu samo da kažem da se država uključila i da za dva do tri dana očekujemo neko rešenje, to jest pomoć, ali ne bismo detaljisali da nešto ne izbaksuziramo - kaže Teodoroin otac Bogdan Vranješević

  • 11

U lečenju devetogodišnje Teodore Vranješević konačno će se uključiti i država! Roditelji ove hrabre male Kragujevčanke juče su bili na razgovoru u Ministarstvu zdravlja, gde je postignut dogovor sa predstavnicima Budžetskog fonda za lečenje dece u inostranstvu.

 

Teodorin tata je novinar i pisanjem godinama pomaže tuđoj deci. Sada njemu treba pomoć, Tea ima leukemiju (FOTO)

 

UBRZAJMO SE, TEODORI SE ŽURI: Devojčica se lavovski bori, otvoren SMS broj i profil za odlazak na lečenje u inostranstvo

 

Devojčica se već godinu dana lavovski bori sa opakom bolešću - akutnom mijeloidnom leukemijom, koja progresivno napreduje iz dana u dan.

 

- Iz Ministarstva zdravlja su nas pozvali na sastanak, koji je dobro prošao. Mogu samo da kažem da se država uključila i da za dva do tri dana očekujemo neko rešenje, to jest pomoć, ali ne bismo detaljisali da nešto ne izbaksuziramo - kaže Teodoroin otac Bogdan Vranješević.

 

Inicijator sastanka Veran Matić, predsednik Budžetskog fonda za lečenje dece u inostranstvu, kaže da su se hitno sastali pošto pošto mu je od Teodorinog oca stigla molba.

 

 

 

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

 

- Dobio sam molbu od njega za odobravanje sredstava za transplantaciju koštane srže za njegovu ćerku u Nemačkoj. Hitno sam sazvao sastanak sa roditeljima u Ministarstvu zdravlja. Svi akteri uputili su se u detalje lečenja i najboljih mogućih opcija po pacijentkinju. Dogovorili smo se da uradimo sve što je moguće za izlečenje deteta - rekao je Matić za Srpski telegraf i dodao:

 

- Verujem da ćemo do kraja nedelje pronaći način koji će ovu sinergiju učiniti najefikasnijom u korist najboljeg rešenja za pacijentkinju.

 

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

 

Borba za Teodoroin život počela je u maju 2016. godine, od kada je prošla pet ciklusa hemioterapije. Transplantacija koštane srži u Frankfurtu, gde je Tei nađen donor, košta 350.000 evra, a do sada je skupljeno 107.803.

 

Teodori možete pomoći slanjem SMS poruke 292 na 3030. Cena poruke je 200 dinara.

 

Uplate se mogu izvršiti i na dva računa u Erste banci, oba na ime Bogdan Vranješević.

 

DINARSKI:

340 – 32003872 – 78

 

DEVIZNI:

CORRESPONDENT BANK FOR 978 INCOMING PAYMENTS:

(NAVESTI OZNAKU VALUTE)

SWIFT CODE: GIBAATWG

ERSTE GROUP BANK AG WIEN, AUSTRIA

 

ACCOUNT OF THE BENEFICIARY WITH:

SWIFT CODE: GIBARS22

ERSTE BANK A.D. NOVI SAD

 

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

 

BENEFICIARY:

IBAN RS35340000003200387278

NAME VRANJEŠEVIĆ BOGDAN

ADDRESS LEPENIČKI BULEVAR 27, KRAGUJEVAC, SERBIA

 

International Payments Department

Erste Bank a.d., Novi Sad

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs / Srpski telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale1971

    9. maj 2017 | 09:00

    Država bi trebalo da se pokrenula prva pre svih objava novina.I dobro je što objavljujete ove apele za pomoć deci,jer ako državi deca nisu najveća svetinja,nama malim ljudima jesu!

  • Damir

    9. maj 2017 | 09:18

    Dobro,tako i treba da pomaze i da finansira.Ali ima jos takve dece po Srbiji.Npr.petogodisnji decak iz Stare Pazove,Bojan Radeka.On boluje od iste ove bolesti za koje je potrebno hitno izdvojiti za transplataciju kostane srzi u Nemackoj cak 300 000 eura.Budimo svi uz ovog malisana da bude izlecen i da normalno zivi kao i sva ostala deca!DRZAVO POMOZI

  • Zoi

    9. maj 2017 | 12:35

    Izdrži Teodora, molim Gospoda za tebe, i da naše pomoći stignu na vreme

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA