Popnite se na tenk i provozajte se ulicama Moskve: Niste mogli da vidite paradu iz ovog ugla (VIDEO)

Pripreme za ovu manifestaciju su trajale veoma dugo, a svi učesnici su prošli kroz rigorozne probe

  • 2

Čitav svet je jutros pratio vojnu paradu u Moskvi, koja je organizovana povodom Dana pobede nad fašizmom. Dana 9. maja 1945. godine, Sovjetski savez je pobedeo nacističku Nemačku koja je tada proglasila kapitulaciju.

Tutnji u Moskvi, Rusija obeležava Dan pobede nad fašizmom: Održana vojna parada, Putinove reči zagrmele! (FOTO) (VIDEO)

Paradu na Crvenom trgu prisustvovao je veliki broj zvanica, ali i običnih građana. Pripreme za ovu manifestaciju su trajale veoma dugo, a svi učesnici su prošli kroz rigorozne probe.

Na snimku koji se jutros pojavio na internetu možete da vidite kao su tekle poslednje pripreme za paradu, dok se kolona borbenih vozila, tenkova i druge ratne opreme približavala mestu menafestacije.

Na ovaj način imate priliku da izbliza pogledate kako je izgledala parada sa mesta njegovih učesnika, vojnika koji su demonstrirali kakvom ratnim naoružanjem Rusija raspolaže.

Veliki broj ljudi je izašao na ulice da pozdravi vojnu kolonu i nisu propustili priliku da ih fotografišu dok su prolazili.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realan

    9. maj 2017 | 11:37

    SSSR nije sam pobedio nacisticku Nemacku, nego je tome doprineo zajedno sa saveznicima.Staljin je malo zakasnio sa otvaranjem istocnog fronta ali se dobro zavrsilo. Dalje, glamurozno odrzavanje godisnjih vojnih parada je fenomen zemalja istoka. Zapad smatra takav tip parada nepotrebnim i skupim. Istok u nemogucnosti da se pohvali visokim zivotnim standardom stanovnistva moraju na neki nacin da odrzavaju osjecaj zajednistva i pripadnostva jednoj naciji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA