≫ 

DRŽAVA DELI 100 MILIONA DINARA: Nikad ne morate da vratite pare ako ispunite ove uslove!

Konkurs je otvoren do 23. juna

  • 28

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2017. godini!

Konkurs je otvoren do 23. juna.

Selo u Vojvodini koje ima samo 36 žitelja i većina su Česi: Neverovatna priča se krije iza ove fotografije (FOTO) (VIDEO)

Kako je navedeno u tekstu konkursa, ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuju je 100 miliona dinara - NIJE MALO, ZAR NE?

Bespovratna sredstva za podršku investicija po konkursu utvrđuju se u iznosu od 75 odsto ukupno prihvatljivih troškova, a maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 1,2 miliona dinara, a minimalni 500.000 dinara.

Cilj konkursa je demografska obnova ruralnih područja AP Vojvodine radi podsticanja ostanka mladih u ruralnim područjima, odnosno njihovog povratka iz gradova.

Predmet konkursa je podrška novim generacijama mladih poljoprivrednih proizvođača, podsticanjem razvoja i unapređ ivanjem primarne poljoprivredne proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda.

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu su namenjena za podršku investicijama za razvoj i unapređivanje primarne biljne proizvodnje, investicijama za razvoj i unapređivanje primarne stočarske proizvodnje, investicijama za razvoj i unapređivanje prerade mesa, mleka, povrća, voća i grožđa na poljoprivrednim gazdinstvima mladih poljoprivrednika.

Korisnici sredstava mogu biti fizička lica i preduzetnici stariji od 18 i mlađi od 40 godina, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava kao nosioci poljoprivrednog gazdinstva posle 1. januara 2016. godine, a do dana zaključenja ugovora.

Rok za realizaciju investicije na osnovu predračuna je 1. oktobar 2017, a za investicije podizanja višegodišnjeg zasada rok realizacije je 15. novembar 2017. godine.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Matke

    9. maj 2017 | 18:34

    Ista fora ko i za kupovinu traktora,,,,,,to je vec podeljeno po babine linije.......xexex

  • Dejan

    9. maj 2017 | 16:56

    Samo Vojvodina,tu se gradi i gura kao u Titovo vreme Zagrab,pa kad se najedu onda hoce da budu drzava,a ti Srbijo guraj

  • Ljilja

    9. maj 2017 | 19:29

    Bravo dule! Istočna krajina negotin i ostatak su bogu iza tregera pa nas zato niko i ne primecuje. A kazu negotinska krajina daje najkvalitetniji suncokret najbolje vino od najboljeg grozdja itd itd... To je bilo pre 50 godina i ostalo i dan danas tako. Samo pričaju i pričaju a pomoć nigde. Teško nama sa ministrom poljoprivrede koji je nekom majka a nekom maćeha. Pa pobogu vi iz vlade! Nismo svi gastrabajteri devizni penzioneri i privremeno zaposleni u inostranstvu. Ima i nas običnih koji bi da zivnemo u ovoj našoj krajini. Ako može naravno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA