Bloger saslušan u policiji zato što je protestovao protiv plaćanja TV pretplate!

Beogradski novinar Milan Kamponeski potvrdio za Telegraf da je priveden jer nije prijavio protest protiv plaćanja televizijske pretplate, koji je organizovao preko Fejsbuka

  • 6

Policija je ovog meseca po drugi put privela blogera i tviteraša na informativni razgovor. Ovog puta reč je o poznatom beogradskom novinaru Milanu Kamponeskom, poznatijem po nadimku @AmitzDulniker.  koji oštro kritikuje vlast i bori se protiv socijalne nepravde i za slobodu medija.

On je na svom Tviter profilu u toku dana ostavio komentar u kome kaže da su pripadnici MUP-a došli po njega da bi ga priveli na informativni razgovor. Kada smo pozvali policiju i pitali o čemu je reč, službenica nam je rekla da ne razume šta je tu čudno što su nekog priveli, dodajući da ne vidi razlog našeg poziva.

- Pa, šta ako je on tviteraš i bloger i šta ako je ostavio tu poruku na svom profilu? Nemam da vam dam nijednu informaciju, niti to želim! Šta tu ima čudno što policija privodi ljude? Biće priveden svako ko treba - rekla nam je službenica.

Stupili smo u kontakt i sa Milanom Kamponeskim, koji nam je rekao sledeće:

- Policija je došla po mene oko podne i rekla mi da se spakujem i krenem sa njima na informativni razgovor u svojstvu građana. Dali su mi vremena da se presvučem, objasnili da me neće zadržavati i da će me pustiti najkasnije za sat do dva.

Povod za privođenje bio je protest protiv plaćanja pretplate Javnom servisu koji je bio zakazan preko Fejsbuka i trebalo je da se održi danas. Ipak, u poslednjem trenutku došlo je do otkazivanja protesta, ali je policija svejedno odlučila da privede Milana jer nije prijavio događaj policiji.

- Pitali su me o kakvoj organizaciji je reč, da li smo mi neki anarhisti, koje su mi ideje, sa kojim stranim organizacijama sam u kontaktu i slično. Moram da dodam da su momci sa kojima sam razgovarao bili potpuno na mestu, čak smo i kafu popili, a posle sat-dva sam pušten i to je sve - rekao je Kamponeski za Telegraf.

Pošto je događaj bio zakazan samo na Fejsbuku i nije pominjan nigde u medijima, ostaje pitanje da li policija prati sve ljude koji imaju bilo kakav uticaj na internetu. Milan povodom ovoga odgovara:

- Ovo je Srbija, sve je moguće, mada ja nisam stekao takav utisak .

(B. Tasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan Ninkovic

    13. jul 2012 | 20:11

    Od kad se blogeri koji "laju" protiv BT i DDJ privode zbog RTS-a? Hajte molim vas...

  • istok

    13. jul 2012 | 22:15

    Nevezano za ceo događaj, Amitz mi je čak i poznanik iz RL, ali smatram da je totalno neozbiljno koristiti socijalne mreže neodgovorno kao što to rade Amitz ili prvi privedeni twiteras, koga neću imenovati ovde. Ne možete tek tako lupetati na mrežama, "šaliti se" itd. Pozitivno je što ćemo sad ozbiljno shvatati konverzaciju na socijalnim mrežama, neće više biti glupih twitova gde dajemo devojke u belo roblje, neće biti više kvazi aktivističkih poziva na akciju, iz fotelje iza monitora.

  • noisy43

    13. jul 2012 | 20:35

    boldujete potpuno pogrešne dijelove teksta. Pa, šta ako je on tviteraš i bloger.., U stvari, pravi problem je sledeća rečenica: Nemam da vam dam nijednu informaciju, niti to želim!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA