Tramp zaoštrava još jednu zabranu, a ona se i te kako tiče i nas!

Pored Turske, Saudijske Arabije, Emirate i Katra, sada je i Evropa sumnjiva Americi...

  • 0

Nakon što su SAD u martu uvele restrikcije za unošenje prenosnih računara i drugih elektronskih naprava u avione za deset zemalja, sad se najavljuje proširenje zabrane i na avione iz Evrope.

Amerikanci zabranili sve sem mobilnog u avionu, stigao dopis sa oznakom "poverljivo" u 13 država! (FOTO)

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa verovatno će proširiti zabranu unošenja elektronskih uređaja u avione za SAD iz Evrope, ali u isto vreme proverava kako da osigura da litijumske baterije u prtljažnicima ne eksplodiraju u vazduhu, objavili su zvaničnici u sredu.

Takvo proširenje zabrane moglo bi pogoditi američke avio-prevoznike poput "United Airlines", "Delta Air Lines" i American Airlines". Američki i evropski zvaničnici koje je kontaktirao Rojters kažu kako očekuju da će tu odluku Američka kancelarija za nacionalnu sigurnost (DHS) objaviti uskoro.

Za četvrtak je planiran susret DHS-a s predstavnicima avio-prevoznika kako bi se razmotrila sigurnosna pitanja, a isti dan ministar nacionalne sigurnosti Džon Keli trebao bi obavestiti i senatore o domaćim sigurnosnim pretnjama i drugim pitanjima vezanim za avio prevoz.

Podsetimo, u martu ove godine SAD su uvele restrikcije za unošenje prenosnih računara i drugih elektronskih naprava u avione iz deset zemalja među kojima su Turska, Saudijska Arabija, Emirati i Katar zbog strahovanja da bi se tako mogla maskirati bomba.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA