V.D. šef FBI: Belu kuću neću obaveštavati o istrazi o Rusiji

Mekejb je istovremeno obećao da će Komitetu za obaveštajne poslove Senata preneti saznanja o bilo kakvim pokušajima mešanja u istragu koju FBI vodi

  • 0

Vršilac dužnosti direktora FBI Endrju Mekejb obavezao se danas na svedočenju u američkom Senatu da Belu kuću ne obaveštava o novim podacima vezanim za istragu o ruskom mešanju u prošlogodišnje predsedničke izbore u SAD, prenosi AP.

Ovo je pravi razlog zašto je otpušten direktor FBI: Potvrđene sumnje da ga je Tramp smenio samo zbog jedne stvari (FOTO) (VIDEO)

Agencija navodi da je Mekejb postao v.d. direktora FBI nakon što je u utorak otpušten dotadašnji direktor Džejms Komi.

Američko Ministarstvo pravde trenutno vodi razgovore sa kandidatima za funkciju, a Mekejb je već ranije izjavio da neće potvrditi tvrdnje predsednika SAD Donalda Trampa koji je kazao da mu je Komi rekao da on (Tramp) nije pod istragom.

Rojters navodi da je Mekejb istovremeno obećao da će Komitetu za obaveštajne poslove Senata preneti saznanja o bilo kakvim pokušajima mešanja u istragu koju FBI vodi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

"Apsolutno ću to učiniti", rekao je Mekejb senatorima.

On je kazao da se istraga o mogućim vezama predizborne kampanje (predsednika SAD) Donalda Trampa sa navodnim ruskim mešanjem u američke predsedničke izbore 2016. nastavlja uprkos tome što je Tramp otpustio dosadašnjeg direktora FBI Džejmsa Komija, prenosi AFP.

"Sve vreme postoje napori na ometanju naše istrage. Ne možete da zaustavite muškarce i žene iz FBI od toga da učine pravu stvar", rekao je Mekejb na svedočenju u Senatu SAD, dva dana nakon otkaza koji je dobio Komi.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA