Poznatom logopedu iz Beograda šest meseci zatvora zbog maltretiranja autističnog deteta

Dete je imalo podlive na ruci i licu, a iz ordinacije je izbačeno napolje uz reči da je "nenormalan"

  • 27

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je logopeda R. V. na šest meseci zatvora i tri godine uslovno, kao i na privremenu zabranu rada sa maloletnicima, zbog, kako navode Večernje Novosti, mučenja i zlostavljanja autističnog dečaka.

NASTAVNIK TUKAO AUTISTIČNO DETE: Oborio ga na pod pa ga UDARAO i ŠAMARAO!

Naš poznati logoped iz Beograda je, podsetimo, 2. novembra 2015. godine počinio fizičko nasilje nad petogodišnjakom koji ima kompleksne funkcionalne probleme. Mališan je bio u pratnji bebi-siterke.

- Dečak je došao u ordinaciju u kojoj radi okrivljeni. Logoped ga je energično lupio po ruci nekoliko puta. Maleni je tada počeo da cvili i stavio je ruke u usta i da se savija, a logoped ga je zbog toga povukao za uši i zulufe - piše u presudi.

- Potom je povukao dete snažno da bi ga ispravio u stolici, ponavljao mu je da je nenormalan i da ne može da radi sa detetom koje roditelji nisu vaspitali. Posle toga ga je izbacio iz ordinacije.

"SAMO SAM MU LUPO NEKOLIKO ČVRGA"

Iako je tvrdio da nije kriv, Vuković je kasnije priznao "da je lupio nekoliko čvrga detetu i da ga je sa dadiljom izbacio napolje".

Žena koja je bila sa mališanom potvrdila je da je dete imalo podlive po ruci, da je sve bilo praćeno psovkama i da su ispraćeni rečima - "Marš napolje".

Otac deteta, S.S., potvrdio je da je dete bilo potrešeno.

- Danima je bio potišten i odbijao je da jede. Uznemirio se i vikao je, noću se budi i plakao - kaže otac.

Dete su odmah pregledali stučnjaci sa Klinike za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" i utvrdili da je vidno uznemiren, da ima otoke na licu, oko ušiju i na prstima. Nije želeo kontakt ni sa kim.

- Javna je tajna da ovo nije prvi slučaj zlostavljanja dece sa autizmom i smetnjama u razvoju koje je uradio Vuković, ali je prvi put da se našao pred sudom - kaže otac S.S.

Optuženi Vuković se brani sledećom izjavom: "Mališanov otac je mnogo moćan, pa je pomkrenuo hajku protiv mene".

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rock

    13. maj 2017 | 11:22

    Logopedi nisu defektolozi!!! Kada cete to vec jednom shvatiti!? Oni i neznaju sta je autisticno dete jel to nisu ucili, njihov posao je da ispravljaju govorne mane. Defektolozi sede na birou, a ovakvi rade sa autistcnom decom. Inkluzija je iluzija!!!!

  • Zivot

    13. maj 2017 | 11:09

    Dozivotna suspenzija za tog skota!

  • Tamo neko

    13. maj 2017 | 11:02

    Taman kad covek pomisli da ne moze vise gore da bude..ono..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA