Prikupljena pomoć za 7 porodica sa bolesnom decom: Završena likovna kolonija u Končarevu (FOTO)

Sedam porodica sa teritorije Jagodine, čija su deca bolesna, dobilo je po 992 evra i po 23 500 dinara od prodatih slika

  • 0

Prva likovna kolonija Hrama "Svetog Jovana Krstitelja" u Končarevu kod Jagodine, završena je aukcijom dela nastalih na koloniji, a sredstva od prodatih radova će biti uplaćena za lečenje sedmoro dece sa područja Jagodine. Prikupljeno je 6.950 evra i 164.000 dinara i svako obolelo dete dobiće po 992 evra i po 23.500 dinara, izjavio je sinoć posle aukcije u porti hrama predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma.

PALMA: Srbija ima najbolje uslove za investitore na Balkanu

- Sedam porodica sa teritorije Jagodine, čija su deca bolesna, dobilo je po 992 evra i po 23 500 dinara od prodatih slika. Želim da se zahvalim umetnicima na njihovom radu i učešću na Prvoj likovnoj koloniji u Končarevu i ovoj humanitarnoj akciji. Takođe želim da se zahvalim privrednicima, mojim prijateljima, koji su izdvojili vreme da dođu na ovu prodajnu izložbu i kupe slike, kako bi mogli da pomognemo porodicama čija su deca bolesna - rekao je Marković.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On je napomenuo da je njegov stav je da te porodice i decu ne slikaju, jer ne žele da ova humanitarna akcija bude politički marketing.

- Samo ćemo da objavimo inicijale dece koja su dobila novac od prodatih slika. Ja kao čovek i mogu slobodno da kažem humanista, jer sam 1990. godine osnovao Fond „Treće dete“ u Pomoravskom okrugu, čiji su aktivisti obilazili porodice gde je rođeno treće i naredno dete i pomagao tim porodicama, siguran sam da će ovaj novac značiti za ovih sedam porodica - izjavio je ktitor Hrama Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu kraj Jagodine Dragan Marković Palma.

Foto: Tanjug/Dušan Janičić Foto: Tanjug/Dušan Janičić

Sve slike nastale na koloniji i dva vajarska rada prodati su i zahvaljujem umetnicima i kupcima, privrednicima i mojim prijateljima, koji su, svako na svoj način, pomogli oboleloj deci i njihovim porodicama, istakao je Marković.

Reč je o deci iz Jagodine i okolnih sela, obolelih o cerebralne paralize, karcinoma, epilepsije, sa urođenom srčanom manom, transplantacijom bubrega...

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Koloniju je 12. maja otvorio akademik Svetomor Arsić - Basara, a na njoj je učestovalo 26 umetnika iz Beograda, Niša, Pirota, Jagodine, Kragujevca, Pančeva, Paraćina...

Kolonija će postati tradicionalna.

Daljinac baner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA