≫ 

"Novi nivo izopačenosti": SAD tvrdi da Sirija koristi krematorijum da sakrije masovna ubistva (FOTO)

Stejt department je objavio nove fotografije na kojima se može videti, kako navode, zgrada u zatvorskom kompleksu, koja je modifikovana tako da podrži krematorijum

  • 11

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa optužila je danas sirijski režim da je pogubio na hiljade zatvorenika i potom spalio njihova tela u velikom krematorijumu nedaleko od prestonice Damaska.

40 poginulih u Damasku: Sukob džihadista i islamističkih pobunjenika

Stejt department tvrdi da oko 50 zatvorenika dnevno biva obešeno u vojnom zatvoru Saidnajah, koji se nalazi na oko 45 minuta od Damaska, preneo je AP. Oni navode da se krematorijum koristi da bi se sakrili dokazi o obimu ubistava.

Foto: Tanjug/AP/State Department/DigitalGlobe Foto: Tanjug/AP/State Department/DigitalGlobe

Stejt department je objavio nove fotografije na kojima se može videti, kako navode, zgrada u zatvorskom kompleksu, koja je modifikovana tako da podrži krematorijum.

Predstavljajući fotografije, američki dilomata zadužen za Bliski istok Stjuart Džons, izjavio je danas da je vlada sirijskog predsednika Bašara al Asada "pala na novi nivo izopačenosti" uz podršku Rusije i Irana.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Emil

    15. maj 2017 | 21:04

    ako je i bilo nekih spaljivanja,pitanje je koga?ako su to džihadisti i "pobunjenici",onda je potpuno opravdano pa i poželjno i to što više to bolje

  • Maća

    15. maj 2017 | 21:05

    Nema komentara jer ta kuhinja može svašta da pripremi.

  • Svedo

    15. maj 2017 | 20:32

    Sadam imao kemisko oružje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA