• 10

Više nećete moći da kupite pripejd karticu za mobilni, a da ne budete registrovani

Ovo se radi sa ciljem kako bi službe bezbednosti, po potrebi, mogle efikasno da dođu do indentiteta

 • 10

Novi zakon o elektronskim komunikacijama, koji je u pripremi, predvideće obaveznu registraciju svih pripejd korisnika mobilne telefonije, izjavila je danas načelnica Odeljenja za elektronske komunikacije u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Andan.
Nova SMS prevara: Ni slučajno ne nasedajte na poruku "Zovi me, molim te" da ne biste zažalili

Andan je objasnila da su službe bezbednosti naročito zainteresovane za to zbog novonastalih međunarodnih okolnosti te je ministarstvo to uvažavajući, unelo takvu odredbu.
- Ministarstvo je uvelo ovakvu zakonsku odredbu - da se izvrši registracija svih postojećih i budućih pripejd korisnika kako bi službe bezbednosti, po potrebi, mogle efikasno da dođu do identiteta - rekla je Andan na sednici skupštinskog Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije.
Navodeći da je novi zakon u vladinoj proceduri, Andan kaže da će oblast zakonitog presretanja i zadržavanja podataka o elektronskoj komunikaciji biti predmet posebnog zakona.
Andan je navela da je novi zakon o elektronskim komunikacijama savremen i sistemski zakon koji treba da uredi ovu oblast za koju kaže da je jedna od bitnih oblasti za dalji razvoj privrede, kao i za unapređenje kvaliteta života svakog građanina.
- Neke odredbe postojećeg zakona su poboljšane odnosno preciznije uređene, a neki nedostaci su u periodu implementacije postojećeg zakona rešeni ovim novim zakonskim rešenjima - navela je Andan.
Jedan od njih je i, dodaje, način finansiranja Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge.
(Telegraf.rs / Tanjug)
 

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Zarko pavlov

  Kao i svi zakoni kod nas, za nekog ce da vaze za nekog ne. Onda ce neko da provali bazu tih podataka objavi brojeve "poznatih" licnosti i eto lepa afera. Koja ce opet po starom srpskom obicaju biti zataskana, pa zaboravljena. A mi cemo opet po starom.

  0
  0

  Podelite komentar

 • Суд

  2004 на трафици код Каленића у Бгд.сам морао да донесем фотокопију личне карте за припејд 064....

  2
  0

  Podelite komentar

 • Кића

  Тај исти закон важи годинама за куповину оружја, али се качи мачки на реп.

  10
  0

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima