Sve što se dešavalo u noći kad se ubila Kristina iz Negotina: Iz minuta u minut, šta su radili roditelji i brat pre i posle kobnog pucnja (FOTO)

*Devojčica pronađena s metkom u glavi * U kući je arsenal oružja * Komšije misle da se ubila

  • 17

Devojčica Kristina Aleksadrović (16) iz Malajnice kod Negotina, koja se u nedelju posle ponoći ubila iz očevog pištolja, sahranjena je juče na lokalnom groblju u beloj venčanici u belom kovčegu. Evo šta se desilo kobne noći kada je devojčica poginula.

Kristina (16) sahranjena u venčanici, sa dva bela cveta koja su prikrivala rane od metka: Pile moje, ustani da vidiš svoje crne svatove, jecala majka

Očaj Kristininog oca na saslušanju: Policajci ga sprečili da se ne ubije nakon tragedije

Misterija smrti Kristine iz Negotina, celo selo u šoku: Roditelji i brat idu na poligraf

Nedelja 14. maj 

PONOĆ - Tragedija se dogodila oko ponoći između subote i nedelje kada su Kristina Aleksandrović i njen godinu dana mlađi brat Nenad, uzeli pištolj i izašli ispred kuće da vežbanju gađanje.

Nekoliko minuta kasnije, izašli su u dvorište, Kristina je opalila jedan pucanj u vazduh, a drugi metak je pogodio devojčicu u glavu.

Brat devojčice je odmah probudio ukućane, koji su ćerku odvezli u negotinsku bolnicu.

Kristinin brat je istražnim organima ispričao da je ona sebi pucala u glavu, kao i da je on pokušao da joj pomogne.

Ponedeljak 15. maj 

- Devojčica je u četiri sata posle ponoći primljena u Opštu bolnicu u Boru sa jedva vidljivim znacima života.

Pregledom je ustanovljeno da ima prostrelnu ranu glave, nanetu hicem iz vatrenog oružja.

- Lekari su dali sve od sebe da spasu devojčicu, koja je nekoliko puta reanimirana. Nažalost, od zadobijenih povreda preminula je u nedelju oko podneva.

Otac i majka devojčice su predali pištolj marke CZ 7,62 milimetra policiji.

Rekli su da:

1. pištolj nije njihov

2. da su ga dirali pre dolaska policije, čime su uništili tragove.

Od njih, ali i Kristininog brata, uzeti su brisevi na prisustvo barutnih čestica.

Takođe, svi su podvrgnuti poligrafskom ispitivanju.

U pretresu je policija pronašla još dva vazdušna pištolja, jednu vazdušnu pušku, cev za vazdušnu pušku i pištolj hemijska olovka za malokalibarski metak.

Takođe, ineteresantno je da su protiv oca devojčice dosad podnošene dve krivične prijave za nedozvoljeno držanje oružja.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Svedočenje Kristininog oca: Plakao je i proklinjao dan kad se ćerka ubila

Zorislav Đorđević je pred tužiocem neprestano plakao. Rekao je da mu nema života bez ćerke i da nikad neće sebi oprostiti što joj je dao pištolj da sa mlađim bratom Nenadom (15) puca u dvorištu. Proklinjao je dan kad mu je nastradala ćerka.

Svedočenje Kristinine majke: Moj muž je vikaon da će se ubiti

Njegova supruga Lidija kazala je policajcima na uviđaju da je on odmah posle tragdije govorio da će se ubiti, ali policija mu je u međuvremenu zaplenila oružje i poslala u pritvor.

Zorislav se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti i posedovanje nelegalnog oružja, ali kako su naveli u Višem tužilaštvu u Negotinu, posle saslušanja je odlučeno da mu se ne odredi pritvor do 30 dana.

Policija nije predložila pritvor za okrivljenog kako bi sahranio svoje dete, pa će se potom braniti u redovnom postupku, sa slobode.

Spekulisanja komšija

- Kako navode meštani Malajnice, devojčica je namerno sebi uperila pištolj u glavu kako bi se ubila jer je patila nakon raskida sa momkom.

Printskrin: Youtube/TV Malajnica Printskrin: Youtube/TV Malajnica

Dve verzije događaja u vezi sa kobnom noći:

PRVA VERZIJA: Otac i sin prošli su poligrafsko ispitivanje, a nalazi parafinske rukavice pokazali su da oni nisu osumnjičeni za ubistvo devojčice.

Sve u istrazi navodi na to da je devojčica nastradala nepravilnim rukovanjem pištoljem, iz nehata. Ona je neposredno pre nesreće tražila ocu da joj dozvoli da uzme pištolj, ali on nije hteo da joj da oružje.

DRUGA VERZIJA: Prema mogućoj varijanti, devojčica je namerno sebi uperila pištolj u glavu kako bi se ubila jer je patila nakon raskida sa momkom.

Ali istraga pokazuje da je devojčica najverovatnije nesmotrenošću uperila pištolj u sebe koji je potom opalio.

Kristina je juče sahranjena

Na glavi je imala veo, a na slepoočnicama dva cveta kako bi prikrili rane od metka.

Sahranjena je juče na lokalnom groblju u beloj venčanici u belom kovčegu.

Majka Lidija Aleksandrović jecala je nad belim kovčegom nesrećne devojčice koju je došlo da isprati na stotine rođaka, prijatelja i školskih drugova.

- Pile moje, ustani da vidiš svoje crne svatove… Poslala sam te u školu po diplomu, mislila sam da će ovo društvo na svadbu da ti dođe, a sad liju suze pred kućom našom - zavapila je Lidija.

Jednako teško bilo je i Kristininom dedi.

- Zašto ona… Zašto ne ja. Ona bi trebalo da se veseli sa ovim drugaricama, da joj pripremamo svadbu, a ne s venčanicom da je otpraćamo u grob. Bila nam je radost, uvek nasmejana, kao sunce nam je obasjavala kuću, a sad…

Uz zvuke trubača, koji su najpre svirali kolo, a potom posmrtni marš, od Kristine su se oprostili školski drugari njenog godinu dana mlađeg brata, a potom i njeni drugari iz odeljenja.

Drugarice su znale za njenu simpatiju i za čarke koje su postojale među njima, ali sumnjaju da je zbog toga digla ruku na sebe. Taj mladić nije bio na shrani.

Otac Zorislav Đorđević nem je stajao i pridržavao suprugu Lidiju dok ju je ljubila u čelo. On je najpre uhapšen, a potom pušten da se brani sa slobode jer je dao deci da malo pucaju u dvorištu, ali nije ni slutio šta bi Kristina mogla da uradi.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    18. maj 2017 | 12:52

    Kakav mozak moras imati da das djetetu pistolj!Pa ja ne mogu da vjerujem!

  • Јасмина

    18. maj 2017 | 16:20

    Зар им није довољна бол за изгубљеним дететом?Зар им требате солити ране и паметовати са глупим критикама?Мислите ли да они не би вратили време уназад,да могу...Ћутите људи,и пустите их у њиховом болу...

  • Sima Strahota

    18. maj 2017 | 12:49

    Ova devojčica se nije ubila. Ne razumem zašto u venčanici sahranjivati dete? Znam da su u tom kraju iščašeni običaji, to je najlogičnije objašnjenje morbidne sahrane. Zašto otac nije u zatvoru??? Da nije držao oružje i džekirao se po selu ne bi bilo mogućnosti da se dete upuca u glavu. Čuj, malo im je dao da vežbaju gađanje... Bolesnik!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA