UBISTVO NA "BLEJVOČU": Stradali Cvetković čuvao Acu Lukasa. Njegovi drugari poručuju: Ubica se neće izvući

Prijatelji ubijenog Cvetkovića u Surčinu tvrde da je Ivan nije bio kriminalac već sportista, pun života. "Ko god da je pucao na njega, neće se izvući", poručuje jedan od njih. M. K. od ranije poznat policiji, hapšen zbog droge i nasilničkog ponašanja

  • 10

U pucnjavi ispred splava “Blejvoč” na Novom Beogradu ubijen je Ivan Cvetković Cvele (26), neoženjen čovek i sin jedinac iz Surčina, na koga je, kako Telegraf saznaje, pucao izvesni M. K. od ranije poznat policiji, jer je protiv njega podnosila krivične prijave zbog trgovine drogom i nasilničkog ponašanja.

U pucnjavi su teško ranjeni Marko Dajčić (26) i Dušan Dimitrijević (31). Do nesreće je došlo kada je M. K. došao na vrata splava u pratnji dve devojke i sa pištoljem za pojasom. Dva pripadnika obezbeđenja "Blejvoča", Dajačić i Cvetković su mu preprečili put, tražeći od njega da prođe kroz detektor za metal, što je M. K. odbio, okrenuo se, izvadio pištolj i pucao.

Ivan Cvetković Cvele, prema rečima njegovih drugara iz kraja, preko 10 godina se bavio poslovima obezbeđenja, kako kafića, klubova i različitihobjekata, tako i zaštitom fizičkih lica, među kojima su i mnoge poznate osobe sa estrade, a jedna od njih je i Aca Lukas.

Cvetković je u "svom" Surčinu imao i fitnes centar koji je držao sa prijateljem, a koji je bio centar okupljanja ljudi koji su se bavili obezbeđenjem.

- Cvele je bio naš Bog! Momak za primer. Na prvi pogled svi bi pomislili da je kriminalac ili neki "žestok momak", ali je u suštini bio ljudina - priča jedan od momaka, dok podiže tegove u Cvetkovićevoj teretani.

- Ko god da je pucao u njega, neće se izvući! - dobacuje drugi posetilac teretane.

- Cvele "Kikica", kako smo ga zvali, bio nam je sve. Brat, drug, kum. Bio je sportista, dizao je tegove, voleo život, provod, dobra kola, vozio je "golf 5", motor sa kojeg je i pao, a u šali je govorio da je čast umreti na dužnosti. U ovoj teretani smo se okupljali, trenirali, a na zglobu noge svi smo istetovirali ime teretane - pričaju njegovi drugari.

Cveletov najbolji prijatelj, koga smo zatekli u teretani, tvrdi da su hitnu pomoć nakon jutrošnje pucnjave čekali 25 minuta, nakon čega je lekarima ostalo samo da konstatuju smrt.

- Cvele je posle tri hitca pao kao pokošen, a metak ga je pogodio u grudi, ruku i nogu, dok je Marka pogodio metak u nogu, tačnije presekao mu je arteriju kod kuka, zbog čega mu je pretilo amputiranje cele noge. Hitnu pomoć smo čekali punih 25 minuta, a kada su došli utvrdili su da je preminuo od unutrašnjeg krvarenja - tvrdi naš sagovornik.

Marko Dajačić, koji je zadobio rane na kuku, u jednom trenutku je pristao da mu se noga amputira, ukoliko ne postoji drugo rešenje, ali su lekari ipak uspeli da mu sačuvaju nogu i on se sada oseća dobro, saznaje Telegraf.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIlivoje

    16. jul 2012 | 23:46

    koji jebeni kreten izlazi u grad i nosi pistolj sa sobom ??? Smrtna kazna da se vrati u krivicni zakon.

  • Milka

    17. jul 2012 | 14:01

    Kazite lepo ime i prezime coveka, i sliku postavite, nek se zna ko je ubica. Cvele, pocivaj u miru!

  • Vesaa

    17. jul 2012 | 21:48

    šta svaka čast? jel si ti normalan? kakva to pička puca na nenaoružanog čoveka? čovek je radio svoj posao... sve jedno,žao mi čoveka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA