Biciklisti krenuli u humanitarni EGZIT pohod od 660 kilometara kroz 16 gradova Hrvatske i Srbije (FOTO)

- Ovo je odlična inicijativa koja nosi sa sobom poruku mira, ljubavi i tolerancije, odnosno reprezentuje sve ono što Novi Sad jeste - rekao je zamenik gradonačelnika Srđan Kružević

  • 0

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević ispratio je četvoročlanu ekipu novosadskog „Invictabike“ kluba koja je ispred Gradske kuće u 9 časova krenula za Umag. Njihov dolazak u taj hrvatski grad planiran je za 25. maj, na otvaranje „Sea Star“ festivala. Vožnja je humanitarnog karaktera, inicijatori su „EXIT“ Fondacija, Grad Umag i Turistička zajednica Grada Umaga, a sva sredstva će biti uplaćena za nabavku neophodnih radioloških uređaja za Dom zdravlja u Umagu.

 

Pola države kupuje bicikle od jednog Balkanca, a on od tog novca nabavlja automobile i pravi svoj privatni muzej (FOTO)

 

- Ovo je odlična inicijativa koja nosi sa sobom poruku mira, ljubavi i tolerancije, odnosno reprezentuje sve ono što Novi Sad jeste. Našim biciklistima će se usput priključiti mnogobrojni biciklisti iz Hrvatske, a to će biti svojevrsna povorka tolerancije duga 660 kilometara. Novi Sad predstavlja centar evropskih zbivanja, u pogledu tradicije održavanja „EXIT“ festivala koji ima ogromnu popularnost, ali očigledno i u regionu postoji potreba da se taj festival održava u još u nekim gradovima. Mi smo ponosoni što je matica „EXIT“-a u Novom Sadu i siguran sam da će duh Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice Evrope biti prisutan i u Umagu i svuda gde će ovi biciklisti proći - rekao je Srđan Kružević.

 

Foto: novisad.rs

Foto: novisad.rs

 

Koordinator humanitarnih aktivnosti „EXIT“-a Jovan Simić rekao je da je cilj da se pored samog održavanja muzičkog festivala u Hrvatskoj, prenese i ono iz čega je „EXIT“ nastao, dakle društveni aktivizam.

 

Foto: novisad.rs

Foto: novisad.rs

 

- Plan je da se usput priključuju i biciklisti iz Hrvatske, a prespavaće u Novoj Gradišci, Karlovcu i Buzetu, pa se kreće do Umaga na veliku ceremoniju otvaranja festivala koji će trajati od 25. do 28. maja– rekao je Simić i pozvao sve ljude da u što većem broju dođu na festival.

 

On je predao jednu loptu zameniku gradonačelnika i zamolio ga da se na nju potpiše, objasnivši da je ona simbol sportskog duha i povezanosti Novog Sada i Umaga i da će kao takva biti krucijalna za otvaranje novog „Sea Star“ festivala u Umagu.

 

Foto: novisad.rs

Foto: novisad.rs

 

Biciklisti će preći oko 660 kilometara puta, obići će 16 gradova u Srbiji i Hrvatskoj, a u Hrvatskoj će im se u finalnoj fazi puta pridružiti i njihove kolege, dok će povorku podržati i drugi sportisti iznenađenja.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA