Žene iz ovog plemena rade nešto užasno svojim ustima. Kada se okrenu i vidite im lica, shvatićete kako se bore protiv kobne sudbine (FOTO) (VIDEO)

Svako pleme ima svoje karakteristike u pogledu života, jezika, oblačenja i rituala. Ono što je jedinstveno ovim plemenima je umetnost ukrašavanja

  • 6

Sa svojim šarenim ogrlicama od perla, ukrasima na glavi od voća i velikim pločama u ustima, ova ženska plemena u Etiopiji poznata su po svom jedinstvenom stilu.

TAJNA PLEMENA MURSI: Žene stavljaju ploče u usta, a razlog je neverovatan (FOTO) (VIDEO)

Neverovatne fotografije ovih žena uradio je Libanac Omar Reda, koji je putovao u dolinu Omo kako bi se upoznao sa plemenima Hamar, Dasaneči i Mursi.

Foto:  Wikimedia / Rod Waddington Foto: Wikimedia / Rod Waddington

Iako je njihova pojava upečatljiva, njihove tradicionalne haljine datiraju iz ere robova kada su žene u usta stavljale ploče kako bi bile manje atraktivne za kupce robova.

Reda (32) koji danas živi u Rijadu, objasnio je kako je pleme Mursi poznato po pločama u donjoj usni.

Foto: Wikipedia/Yves Picq Foto: Wikipedia/Yves Picq

- Tradicija je počela tokom perioda robova, devojčice su se deformisale kako bi izbegle da budu izabrane za robinje. Počinjale su sa malim pločama i odstranjivale su dva zuba u donjoj vilici. To je znak lepote, što je veća ploča, to je devojka lepša - rekao je libanski fotograf.

Pleme Hamar je poznato po tome što svoju kosu i telo prekrivaju sa glinom, puterom i životinjskom mašću. Kada se devojka uda, zabranjeno joj je da se ikada više tušira. Ogrlica na vratu im je venčani prsten.

Foto: Wikipedia/MauritsV Foto: Wikipedia/MauritsV

Tetoviraju žene po licu i teraju ih da nose ogromne minđuše da bi bile ružne: Upoznajte pleme sa varvarskom tradicijom (FOTO)

Foto: Wikipedia/Lourdeschr Foto: Wikipedia/Lourdeschr

- Školjke se smatraju najegzotičnijim dodatkom. Metalik narukvice od školjki su napoželjeniji dodaci - rekao je Reda.

Ipak, fotograf je istakao da uprkos tome što ova tri plemena žive u neposrednoj blizini, oni imaju potpuno različite kulture.

Foto: Wikipedia/Kolumbusjogger Foto: Wikipedia/Kolumbusjogger

- Svako pleme ima svoje karakteristike u pogledu života, jezika, oblačenja i rituala. Ono što je jedinstveno ovim plemenima je umetnost ukrašavanja. To odražava lepotu i jedinstvenost ličnosti.

Prema njegovim rečima, put u dolinu Omo je bio poseban jer je tamo percepcija lepote i života potpuno drugačija.

Foto: Wikipedia/Rod Waddington  Foto: Wikipedia/Rod Waddington

- Etiopija je predivna zemlja. Pejzaži koji mute um i zapanjujuće bogatstvo kulture.

Raznolikost religija i plemena dao je ovoj zemlji identitet koji je izuzetno teško naći drugde, zaključio je libanski fotograf.

Foto: Wikipedia/MauritsV Foto: Wikipedia/MauritsV

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA