Da se što pre ispitaju malverzacije sa ski-pasevima: Istražiti slučaj do kraja, odgovorne sankcionisati!

Nelegalnu trgovinu karata otkrili su redari u ski-centru Kopaonik i sačinili zapisnik sa izjavama učesnika, u kojima se vidi da su ski-pasovi prodavani i za po 500 do 600 evra po sezoni

  • 1

Preprodaja ski-pasova mora da se istraži do kraja, izjavio je za današnji "Blic"ministar turizma Rasim Ljajić, povodom malverzacija u "JP Skijališta Srbije", zbog čega je budžet oštećen za milione dinara.

SRBIJA DOBIJA POTPUNO NOV SKIJAŠKI CENTAR: Evo gde će se nalaziti i šta će sve imati

On je, međutim, rekao da Ministarstvo turizma nema nikakve ingerencije prema Skijalištima Srbije, "pošto su još u vreme Mlađana Dinkića sva javna preduzeća centralizovana pod Ministarstvom privrede".

S druge strane, u Ministarstvu privrede kažu da dobijaju godišnje izveštaje javnih preduzeća, ali da u analizi ne idu u detalje poslovanja, što bi zahtevao ovaj slučaj, piše list.

- Za sva postavljena pitanja nije nadležno nijedno ministarstvo, već drugi organi - policija, tužilaštvo, sud - kažu u tom ministarstvu.

"Blic" navodi da je o mahinacijama sa službenim kartama obaveštena i policija, a očekuje se da ceo slučaj dobije epilog na sudu.

List podseća da su u JP "Skijališta Srbije" odštampali čak 639 službenih ski-karata, iako ima pet puta manje zaposlenih.

Foto: infokop.net Foto: infokop.net

Nelegalnu trgovinu karata otkrili su redari u ski-centru Kopaonik i sačinili zapisnik sa izjavama učesnika, u kojima se vidi da su ski-pasovi prodavani i za po 500 do 600 evra po sezoni.

U Skijalištima Srbije kažu da se službene ski-karte koriste u službene svrhe, strogo su kontrolisane kroz elektronski sistem kontrole i ne postoji mogućnost da budu predmet bilo kakvih malverzacija.

- Svaka službena ski-karta koja se izgubi ili ošteti odmah se isključuje i ne može dalje da se koristi. Ukoliko se dokaže da je napravljen propust, odgovorni će biti sankcionisani - kažu u Skijalištima Srbije.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kostadin

    31. maj 2017 | 08:04

    Redovna je pojava trgovina sa ulaznicama i povlasticama. Ne opevani primer je prodaja VIP ulaznica za EXIT. Isto je i sa sajmovima i drugim priredbama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA