Prelepa Jovana je izgubila život u teškoj nesreći, a sad je u njenu čast organizovan veliki događaj (FOTO)

- Jovana je bila veliki borac, igrala je bekove i bila je dobar igrač. Takvu ćemo je i pamtiti - kaže Gordana, organizatorka memorijalnog turnira

  • 0

U znak sećanja na nesrećni događaj koji je potresao žitelje Kikinde, kada je njihova mlada sugrađanka Jovana Kojić (19) , pre godinu dana nastradala u saobraćajnoj nesreći na putu Kanjiža-Horgoš, organizovan je Memorijalni sportski turnir pod nazivom “Jovana Kojić.

TUGA U KIKINDI: Uz pesmu "Tiho noći" mladu Jovanu Kojić na večni počinak ispratilo više od 1.000 ljudi

Na terenima Sportskog centra “Jezero” u organizaciji Sportske ženske kikindske košarke organizovan je Memorijalni turnir na kojem je učestvovalo oko devedeset košarkašica koje su veliki sportski događaj posvetile svojoj prijateljici i klupskoj drugarici Jovani Kojić čiji je život iznenada ugašen kada je sa grupom muzičara stradala u saobraćajnoj nesreći kod Kanjiže.

Foto: Darko Cvijan,Cvix Foto: Darko Cvijan,Cvix

Na ovom velikom sportskom događaju pored mlađih i starijih pionirki, uečestvovale su i seniorke ženskog košarkaškog kluba iz Kikinde koje se su borile protiv ekipe Topolčanke iz Bačke Topole i Veterana SO ŽKK.

Foto: Darko Cvijan,Cvix Foto: Darko Cvijan,Cvix

Inicijator ideje bila je Mirjana Milanović, trener SO ŽKK koja je sa Upravom kluba organizovala događaj kako se ime Jovane Kojić ne bi zaboravilo:

- Jovana je ostavila trag u ženskoj košarci i mi smo sa njenim drugaricama posvetili događaj upravo njoj, ali i ujedno da promovišemo žensku košarku - rekla je Milanovićeva.

Foto: Darko Cvijan,Cvix Foto: Darko Cvijan,Cvix

Gordana Cvetković, kapiten ekipe o Jovani i njenim sportskim poduhvatima govorila je sa tugom i setom:

- Jovana je bila veliki borac, igrala je bekove i bila je dobar igrač. Takvu ćemo je i pamtiti - kaže Gordana.

Foto: Darko Cvijan,Cvix Foto: Darko Cvijan,Cvix

Memorijalni turnir završen je pobedom starijih pionirki Sportske organizacije Ženske kikindske košarke, dok su u kategoriji mlađih pionirki pobedile košarkašice ekipe “Kris-kros” iz Pančeva.

Jovana Kojić,maturantkinja Ekonomsko-trgovinske škole u Kikindi, nastradala je sa grupom muzičara pre godinu dana kada je na njihov automobil “ford focus” naleteo “mercedes”kojim je upravljao Dragan Hajdin (39).

U stravičnoj nesreći život je izgubio i Jovanin kolega Nikola Radin (41) iz Kikinde i Dragan Hajdin iz Kanjiže.

Daljinac baner

(D.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA