Kuća puna cigareta: Od porodičnog doma napravili skladište!

Porodična kuća praktično je pretvorena u skladište cigareta, jer su u hodniku i podrumu pronađena 753 boksa, a kao vlasnik tih cigareta prijavio se 24-godišnji mladić

  • 0

Carinici u dubinskoj kontroli u Novom Pazaru zaplenili gotovo 12.000 boksova različitih cigareta, većinom bez akciznih markica, kao i veću količinu pirotehničkih sredstava.

Srpkinja (29) je spakovala 2.170 paklica cigareta i krenula "hrabro" ka carinicima, međutim, udarila je u blatobran (FOTO)

Novosađanka je rekla da nema šta da prijavi: Carinici su joj otvorili tašnu i istog momenta je priveli!

Kako je navedeno, u kasnim večernjim časovima, tokom dubinske kontrole, carinici su zaustavili i pregledali automobil "VW Caddy" novopazarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 53-godišnji srpski državljanin iz Novog Pazara i tom prilikom u automobilu pronašli 34 boksa cigareta raznih robnih marki.

O tom slučaju su odmah obavešteni javni tužilac i policija uz čiju je saglasnost i saradnju izvršen pretres porodične kuće čoveka u čijim kolima su pronađene cigarete.

Foto: Tanjug/Uprava Carina Foto: Tanjug/Uprava Carina

Dodaje se da je ubrzo ustanovljeno da je porodična kuća praktično pretvorena u skladište cigareta, jer su u hodniku i podrumu pronađena 753 boksa, a kao vlasnik tih cigareta prijavio se 24-godišnji mladić, inače sin vlasnika kuće.

- Kako je postojala sumnja da to nije konačan broj sakrivenih cigareta izvršen je i pretres zaključanih prostorija u prizemlju kuće koje su očigledno služile kao magacin, a koje inače koristi rođeni brat vlasnika.U tim prostorijama otkriveno je 10.673 boksa raznih cigareta kao i 32 boksa cigareta "monte crni“ koje su jedine cigarete koje su imale akcizne markice - piše u saopštenju Uprave carina i dodaje da je među cigaretama otkriveno i 307 pakovanja raznih pirotehničkih sredstava, odnosno petardi, vatrometa i prskalica.

Uprava carine podseća da je carinska služba Srbije samo u prva dva meseca 2017. zaplenila gotovo 57.000 boksova cigareta i 412 kilograma rezanog duvana i naglašava da u prilog tome da su rezulati borbe protiv krijumčarenja akcizne robe konstantni govori i podatak da je 2016. zaplenjeno gotovo 77.000 boksova cigareta ili pet puta više nego 2015.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA