Sve je počelo kao mala nezgoda: Štene ga je ujelo, a onda je OSTAO BEZ RUKE!

Ruka mu je otekla i osećao je mučninu i dezorijentiranost

  • 2

Foto: Facebook/Michael Cole

Majkl Kol (40) iz Dorseta u Velikoj Britaniji postao je invalid, nakon što ga je ugrizlo štene zlatnog retrivera.

Ona je prelepa, šminka se i snima, ali svi su primetili da ima čudne ruke. Kad je objasnila zašto, postideli su se (VIDEO)

- Sve je počelo kao mala nezgoda. Naše štene Harli pokušavao je da zgrabi hranu iz mog tanjira, ali je moja ruka bila brža i on me je ugrizao. Sada ću biti invalid do kraja života - kaže Majkl.

Sledeće jutro ruka mu je otekla i osećao je mučninu i dezorijentiranost. Njegova supruga Fiona (43) pozvala je porodičnog lekara, ali je on odbio da mu prepiše antibiotik i poseti ga.

Umesto toga, dao mu je lekove protiv mučnine.Nekoliko sati kasnije supruga je pozvala Nacionalnu zdravstvenu službu i ubrzo je stigla ekipa Hitne pomoći i konstatovala sepsu.

Majkl, koji ima i dijabetes i poremećaj imunološkog sistema, proveo je dve nedelje u bolnici na aparatima. Bio je na šest operacija, a lekari su mu rekli kako se verovatno neće izvući. Na kraju su mu amputirali desnu ruku da bi mu spasili život.

Kol je podigao tužbu protiv NHS-a jer smatra da je trebalo ranije da dijagnostifikuju problem i spasu mu ruku.

- Imamo gomilu sličnih slučajeva gde pacijenti nisu dobili pravovremenu lekarsku pomoć - rekla je njegov advokat Rebeka Braun.

Od sepse godišnje umre 44.000 ljudi u Velikoj Britaniji, više nego od raka prostate, dojke ili creva zajedno.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA