≫ 

Grčka počela da uklanja improvizovane migrantske kampove (FOTO)

Organizacije za ljudska prava kritikovale su uslove, jer u šatorima spavaju zbijene izbeglice, sa malo hrane i izložene nasilju

  • 1

Grčka policija saopštila je danas da je počela da uklanja improvizovane migrantske kampove koji su "nikli" na nekadašnjem atinskom aerodromu pre više od godinu dana.

Zatvara se prihvatni centar za migrante u Šidu

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kako se navodi, oko 100 izbeglica i migranata još uvek živi u šatorima na nekadašnjem aerodromskom kompleksu Helenikon, na kome se nalaze i napušteni objekti korišćeni tokom Olimpijskih igara 2004. godine, prenosi Rojters.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Organizacije za ljudska prava kritikovale su uslove, jer u šatorima spavaju zbijene izbeglice, sa malo hrane i izložene nasilju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kako se navodi, izbeglice su u novembru 2015. godine prebačene na Helenikon sa grčko-makedonske granice, a mnogi migranti, uglavnom Avganistanci, ne ispunjavaju uslove programa EU za preseljenje u druge države članice.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Zbog toga se mnogi od njih plaše da će im izmeštanje iz Atine otežati napuštanje Grčke.

U Grčkoj se nalazi oko 62.000 migranata koji žele da stignu do zemalja u severnoj Evropi, a koji su u toj zemlji "nasukani" zbog zatvaranja takozvane "Balkanske rute".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Грр

    2. jun 2017 | 09:32

    Сад се сетили.?А хиљаде их ушло у цивилизовану ЕУ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA