Uhapšen direktor neurohirurgije u Skoplju: Primio mito od 1.000 evra, i završio u Šutki (FOTO)

On se od 1. juna nalazi u istražnom zatvoru Šutka zbog počinjenog krivičnog dela "primanje mita"

  • 11

Sekretarijat za unutrašnje poslove Skoplja podneo je krivičnu prijavu protiv Aleksandra Čaparovskog (57), lekara i direktora Klinike za neurohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Majka Tereza u Skoplju. On se od 1. juna nalazi u istražnom zatvoru Šutka zbog počinjenog krivičnog dela "primanje mita".

Čovek iz Zaječara nudio mito policiji da švercuje migrante?!

Kako je saopštio MUP, doktor Čaparovski je 26. maja ove godine, od oca 13-godišnje pacijentkinje direktno zatražio 1.000 evra da bi mu izdao potvrdu sa kojim bi se potvrdilo da Klinika za neurohirurgiju ne obavlja hirušku intervenciju kakva je trebala da se izvrši mladoj pacijetkinji. Direktor klinike je, navodi MUP, 30. maja uzeo novac od oca devojčice pravdajući se da je te pare dobio kao nagradu za izdatu potvrdu.

Pre nego što je zatražio mito, doktor Čaparovski je lečio i izveo hirurški zahvat nad 13-godišnjom pacijentkinjom. Međutim, otac devojčice je uspeo da sakupi novac za dalje lečenje i operaciju svoje ćerke u specijalizovanoj klinici u Nemačkoj, ali mu je za to bila potrebna još samo potvrda skopske Klinike za neurohirurgiju.

Znajući da bez nje on neće moći da odvede svoju ćerku na lečenje u Nemačku, doktor Čaparovski je od njega zatražio mito. Pare je dobio, a kada je traženih 1.000 evra stavio u džep, policija mu je banula u kabinet i stavila lisice na ruke.

Foto-ilustracija: Profimedia, Flickr/Keith Allison Foto-ilustracija: Profimedia, Flickr/Keith Allison

Tokom pretresa u njegovoj kancelariji, kako navodi MUP, pronađeno je i oduzeto 24.890 evra, 4.477 američkih dolara, 2.250 švajcarskih franaka, 65 australijskih dolara, 170 hrvatskih kuna, 60 bugarskih leva i 4.700 denara. Gomila novca je nađena i u njegovom stanu - 9.750 evra i 10.000 denara, ali i medicinska dokumentacija, o kojoj nije imao dokaz odakle potiče.

Pored krivične prijave za primanje mita, zbog čega će odgovarati, doktor i direktor Klinike za neurohirurgiju Aleksandar Čaparovski će morati da dokaže i poreklo toliko velike sume novca pronađene u njegovom kabinetu i stanu.

Daljinac baner

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alien

    6. jun 2017 | 00:48

    E propalica jedna! Ako ste ga javno osramotili!

  • Vase ime

    6. jun 2017 | 00:39

    Tako mu I treba kad je alav , pa nek SE I on malo leci Na psihijatriji nek vidi kako je pacijentima !

  • ANTIROM

    6. jun 2017 | 07:03

    Sto nepisete o nasim doktorima oni neuzimaju mito ha ha ha!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA