Nevreme razorilo Arilje: 15 kuća odsečeno od sveta, umesto puta krater dubok 30 metara!

Predsednik opštine Arilje je odmah izašao na teren sa inženjerima iz Opštinske uprave i nakon sagledanog stanja poslte su mašine za raščišćavanje kako bi se bar malo stanje normalizovalo

  • 2

Čak 15 kuća odsečeno je od sveta u opštini Arilje, a ispred njih se nalazi krater dubok čak 30 metara.

Tornado u Vojvodini: Pogledajte trombu koja je pogodila okolinu Novog Sada (FOTO) (VIDEO)

Padavine napravile haos u Srbiji: Pojavila se provalija na magistralnom putu Bistrica - Priboj

- Nevreme praćeno obilnim padavinama tokom minulog vikenda potpuno je uništilo kompletnu infrastrukturu u ariljskom selu Radobuđe - rekao je za Glas zapadne Srbije predsednik Saveta MZ Mile Savić.

- Zaseok Tanovići potpuno je odsečen od sveta, jer je bujice koja je nosila sve pred sobom odnela put koji vodi do 15 kuća ovog zaseka, a na njegovom mestu se pojavio krater dubok 30 metara - kazao je Savić i dodao da tu ima dosta starih i bolesnih.

Predsednik MZ kaže da ovo nije jedini problem.

- Nevreme je svoj danak odnelo i u Zaseoku Savići gde su bujične vode odnele rezervoar koji vodom snabdeva 12 domaćinstava i zgradu Mesne zajednice.

Prema njegovim rečima predsednik opštine Arilje je odmah izašao na teren sa inženjerima iz Opštinske uprave i nakon sagledanog stanja poslte su mašine za raščišćavanje kako bi se bar malo stanje normalizovalo.

Foto: Tanjug/Saša Petrović Foto: Tanjug/Saša Petrović

- Na lice mesta stigli su i predstavnici Puteva iz Požege i dobili smo čvrsta uverenja da će sutra doći sa velikim bagerima kako bi pokušali da zatrpaju krater koji je nastao usled klizišta - istakao je Savić i dodao da je neophodno i miniranje stena da bi se taj problem rešio.

Savić je zahvalan lokalnoj samoupravi na uloženom naporu, ali kako kaže šteta je tolika da bez pomoći države nije moguće sanirati nastale probleme,

Inače, opština Arilje je u subotu proglasila vanrednu situaciju u devet mesnih zajednica.

Daljinac baner

(Tečegraf.rs / Glas zapadne Srbije / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA