Katar ervejz obustavio letove zbog krize u Persijskom zalivu

Šta bi trebalo da znate ukoliko recimo imate kartu za Dubai preko Dohe

  • 3

Pre dva dana su Saudijska Arabija, Egipat, Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati objavili da prekidaju sve diplomatske odnose s Katarom zbog podupiranja i finansiranja terorističkih organizacija. "Katar ervejz" je obustavio letove ka tim zemljama, a to znači da se iz Srbije više ne može ići recimo za Dubai ili Bahren preko Dohe

>>> Šta se zapravo krije iza krize u Persijskom zalivu? Ove države su u sukobu sa Katarom, a mnogi tvrde da je ovo pravi uzrok (nije terorizam) (FOTO) (VIDEO)

>>> Ujedinjeni Arapski Emirati uvode drakonsku kaznu za sve koji izraze simpatije prema Kataru

"Katar ervejz" je u ponedeljak saopštio na svom zvaničnom sajtu da je obustavio sve letove prema Saudijskoj Arabiji.

Printskrin: qatarairways Printskrin: qatarairways

Odluka katarskog avioprevoznika doneta je nakon što su Saudijska Arabija, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrein prekinuli sve veze sa Katarom, optuživši tu zemlju da podržava terorizam.

U saopštenju je zatraženo od svih putnika koji su kupili karte za "Katar ervejz" da pogledaju veb-sajt tog avio-prevoznika ili kontaktriaju s putničkom agencijom preko koje su kupili karte radi povraćaja novca.

Iz Beograda će se i dalje putovati u Dohu letom koji je rezervisan u 12:25 časova.

Kako kažu iz Er Srbije, ruta će se najverovatnije promeniti, pa putnike ne treba da brine to što su već kupili kartu za Dubai preko Dohe.

Printskrin: Air Serbia Printskrin: Air Serbia

KOJE SU POSLEDICE OVE ODLUKE O PREKIDU ODNOSA?

Državica koja leži na nafti, između ostalog poznata je po čuvenoj aviokompaniji "Katar ervejz".

Dakle, već sada je sigurno da će u idućih nekoliko dana Doha izgubiti vezu s gradovima kao što su Dubai, Abu Dabi i Kairo.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Osim toga, Katar je poznat kao vazdušna luka koja između ostalog povezuje Evropu i Aziju, a s obzirom na to da će neke kompanije izbegavati vazdušni prostor izolovane države, a čini se da "Katar ervejz" neće moći koristiti prostore država koje su ih sankcionisale, to znači da će se rute drastično menjati.

- Ako u ovom trenutku putovanje do Evrope traje šest ili sedam sati, promenama ruta sada bi to mogla trajati i devet sati. Dakle, to će sigurno uticati na putnike i oni će u ovim okolnostima pokušati pronaći neko novo rešenje - rekao je Ganem Nuseibeh, direktor kompanije Cornerstone Global.

Daljinac baner

(K. B)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    7. jun 2017 | 14:29

    Katar ce da pukne a i treba. Finansiraju najvece zlo da njih ne bi dirali. E sada ce da im se sve obije o glavu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA