≫ 

Ovo su predsednici opština koji su pali u akciji Signal: Uhapšen direktor ogromne srpske kompanije

Uhapšen i direktor Eurogasa, bivši i sadašnji predsednici četiri lokalne samouprave u različitim delovima Srbije

  • 13

U velikoj akciji kodnog imena "Signal" danas su uhapšeni i bivši i sadašnji predsednici četiri lokalne samouprave u različitim delovima Srbije.

U najvećoj policijskoj akciji do sada uhapšene 74 osobe: Zadat snažan udarac kriminalu i korupciji!

Uhapšeni su predsednici opštine Bojnik Ivan Stojanović, bivši predsednik opštine Palilula u Nišu Boban Džunić, Radomir Filipović, predsednik opštine Bajina Bašta, te Zoran Vorkapić, bivši predsednik opštine Plandište kod Vršca, saznaje Blic nezvanično.

Džunić se sumnjiči za finansijske zloupotrebe u vreme dok je bio na čelu opštine Palilula. On je funkciju predsednika opštine Palilula obavljao do pre 10 meseci, počev od izbora 2012 .godine.

UHAPŠEN I DIREKTOR EUROGASA!

U akciji je uhapšen i direktor "Eurogasa" Tomislav Vojnić Purčar. Ova firma posluje na tržištu Srbije više od 10 godina, a predstavništva ima i u regionu i Poljskoj. Pre nekoliko godina ova firma je bila pod lupom državnih organa zbog sumnje da je švercovala naftu.

Osim hapšenjima, akcija je rezultirala i podnošenjima krivičnih prijava. Dve krivične prijave su, tako, podnesene protiv Mileta Jerkovića, zaštićenog svedoka u slučaju protiv Darka Šarića.

- Tokom policijske akcije "Signal", koja je jutros sprovedena u 19 gradova u Srbiji, uhapšene su 74 osobe zbog sumnje da su budžet Srbije, Vojvodine, više lokalnih samouprava i druge privredne subjekte oštetili za oko dve milijarde dinara - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Printskrin: Youtube/Belle amie Boban Džunić - Printskrin: Youtube/Belle amie

Kako je rekao, podnete su i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 46 ljudi, a za tri osobe se intenzivno traga.

- Oni se sumnjiče da su u prethodnom periodu izvršili više različitih krivičnih dela, između ostalog, pranje novca, poreska utaja, prevare, zloupotreba službenog položaja, primanje i davanje mita, kao i falsifikovanje novca - rekao je Stefanović, a navedeno je u saopštenju MUP-a.

Ministar je dodao da su uhapšena dva sadašnja i dva bivša predsednika opštine, zatim 14 bivših i sadašnjih direktora državnih i privatnih preduzeća, a podnete su i krivične prijave protiv više funkcionera lokalnih samouprava.

Stefanović je naznačio da je policijskom akcijom "Signal", koju je MUP sproveo u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, poreskom policijom i BIA, zadat snažan udarac finansijskom kriminalu i korupciji, posebno kada je reč o zloupotrebama u državnim organima.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mali Alek

    7. jun 2017 | 16:18

    To je ono, pusti te država da radiš, muljaš, "zaradiš" mnogo para, onda, ako daš u "dobrotvorne" svrhe, radiš do sledeće prilike, ako nećeš da daš, onda te u'apse, prespavaš u ćorci, sutra ste se dogovorili, zvanično se objavi da si se "nagodio da priznaš krivicu", čitaj, dao si pare, onda kao ideš na sud, koji se nikada ne završi, jer se postupak nikada zvanično i ne pokrene, i idemo u krug..... Grešim li? Srbija, brale, vladavina zakona - za neke, Srbije, nekom majka, nekom maćeha, a nekom - keva...!

  • @@@

    7. jun 2017 | 16:27

    Sutra ce izaci.....nista od toga

  • Vera

    7. jun 2017 | 17:46

    Samo napred. Pronadjite i saradnike. Mnogo su se obogatili. Hvatajte i ove sto donose i prodaju drogu. Sve pretabiriti. Zivi je kriminal. A sirotinja nema hleba da jede.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA