Još jedna MAJKA MONSTRUM (24) iz Hrvatske: Nemoćno dete neprekidno je tukla i psovala dok je ono drhtalo od plača i straha

Majka uopšte nije marila je li dete dobro, šta će da jede i pije i treba li mu kupanje

  • 8

Neprekidno plakanje deteta je dojadilo komšijama u Zagrebu, pa su rešili da pomognu devojčici i pozovu policiju. Posle zadnje anonimne prijave, policijska patrola uspela je da dete oduzme majci koja ga je oko ponoći tukla na ulici. Dete staro tek nekoliko godina čupala je za kosu i pretila kako će ga baciti pod automobil.

Jagoda (64) je pobegla od sina i muža koji su je mučili: Sad živi u ostacima izgorele kuće, bez struje, vode i hrane (FOTO) (VIDEO)

Uopšte nije marila da je li dobro, šta će da jede i pije i treba li joj kupanje. Osim što je nemoćno dete tukla i psovala, često ga je noću ostavljala samo i bez ikakvog nadzora. Zagrepčanka (24) svoje je dete zlostavljala od prvog dana rođenja i ugrožavala njegovu sigurnost i razvoj.

Ovako su u Državnom tužilaštvu opisali teški slučaj maltretiranja i zanemarivanja deteta u jednom zagrebačkom naselju. I samim tužiteljima teško je bilo da slušaju šta je sve dete moralo da trpi. Njegovo neprekidno plakanje u utorak su čule komšije koje su odlučile da stanu na kraj višegodišnjem zlostavljanju, piše 24sata.hr.

- Hoćeš da te ubijem, majku ti je***! Sad ću da te bacim pod auto, p*** ti m******* - vrištala je van sebe 24-godišnjakinja, dok se dete treslo i drhtalo od plača i straha.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Njeno izbezumljeno vikanje probudilo je komšije iz nekoliko zgrada, a hrabro joj se suprotstavila čitateljka koja se posle drame javila u redakciju. Bila je na ulici s ostalim komšijama koji su čekali da policija smiri rastresenu majku. Ali, svaki put kad bi joj se neko približio, ona je počela da tuče i sebe i dete. Kako piše u izveštaju tužilaštva, u jednom trenutku se s detetom u naručju bacila u zid i tako ga povredila.

Pošto su uspeli da je savladaju, prisilno su je smestili na psihijatrijski pregled i lečenje. Dete je u naručje uzela baka i tek je tada, navodno, prestalo da plače. Ali, baka za komentar nije bila raspoložena. Njena ćerka će zbog zlostavljanja idućih mesec dana provesti u istražnom zatvoru Remetinec. Tamo će ostati jer postoji opasnost da utiče na svedoke i jer bi mogla opet da napadne.

Foto - Ilustracija: Profimedia, Alamy Foto - Ilustracija: Profimedia, Alamy

Dete je privremeno, posle napada zbrinula porodica, ali posle dojave policije, radnici Centra za socijalni rad su ga oduzeli. Privremeno je smešteno u hraniteljsku porodicu, prenosi 24sata.hr.

- Hvala Bogu da je dete sigurno. To je jedino sad važno - rekla je jedna od žena, svedoka zlostavljanja.

Žena koja je snimila intervenciju policije i suprotstavila se majci zlostavljačici kaže da se ne smatra herojem, nego da je reagovala kao čovek i kao majka. Zahvalila se svima koji su se odazvali kako bi zlostavljanje prestalo.  Ipak, pitaju se treba li zaista još ovakvih slučajeva da se institucije trgnu i počnu predano obavljati posao za koji su plaćene.

Među policajcima koji su radili na slučaju ima roditelja kojima je to teško palo. Uspeli su da savladaju majku, a zbog zaštite deteta nisu komentarisali ovaj stresni slučaj.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA