≫ 

Gej prajd u Los Anđelesu promenio ime u MARŠ OTPORA zbog Trampa (FOTO)

Neki od učesnika su nosili zastave duginih boja i transparente na kojima piše "Ljubav pobeđuje mržnju" (Love trumps hate)

  • 1

U Los Anđelesu je godišnja gej parada ponosa zbog predsednika SAD Donalda Trampa preimenovana u Marš otpora na kojem su se u Holivudu pojavile desetine hiljade ljudi, prenosi AP.

TRAMPILIKS: Predvideo je Trampovu pobedu, oštro ga kritikovao, a sada otvorio sajt za insajdere koji odaju tajne američke vlade (VIDEO)

Agencija navodi da su neki od njih nosili zastave duginih boja i transparente na kojima piše "Ljubav pobeđuje mržnju" (Love trumps hate). Među govornicima na skupu bio je i gradonačelnik Los Anđelesa Erik Garseti.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Ovo nije godina za parade, već je godina kada moramo da izađemo na ulice i da marširamo. Marš govori o slavljenju zajednice, ali i o prepoznavanju klime u kojoj živimo i delikatnoj ravnoteži oko građanskih prava - izajvio je Stepen Macijas, portparol organizatora.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ovaj potez je doneo kritike od strane nekih drugih gej zajednica u južnoj Kaliforniji, koji kažu da ovog dana kada slave svoja prava ne bi trebali da posvećuju pažnju nekim političkim pitanjima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ovo je druga godina od kako se organizatori prajda iz Los Anđelesa ne slažu oko organizacije. Godine 2016. neki aktivisti su bojkotovali događaj zbog toga što je ova manifestacija izgubila svoj prvobitni fokus, jer su prema pojedinim navodima postali muzički festival za mlađu populaciju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Parada u Los Anđelesu je održana samo dan nakon što je održan protest u Vašingtonu. Demonstranti su tražili da se transrodne žene uvedu u odbor za organizaciju prajda u prestonici i da se policiji zabrani da šeta sa učesnicima parade.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prajdovi će se održati širom SAD tokom ovog meseca, a neki od njih su već održani ovog vikenda.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA