Udarne vesti u Srbiji u poslednjih 24 sata

Pratite šta ste propustili u poslednjih 24 sata

  • 0

Iza nas je burnih 24 sata. Brojne zanimljivosti i vesti iz Srbije, ali i sveta, stizale su iz minuta u minut, tako da je bilo teško odrediti koja je vest udarnija od koje. Na našem portalu istakle su se sledeće:

Danas su dve osobe poginule, a jedna je teže povređena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u selu Brankovina kod Valjeva. Kako saznajemo, život su izgubili jedan muškarac i jedna ženska osoba. Objavljen je snimak jezive nesreće, na kom se vidi kako vatrogasci izvlače telo.

Lična karta je dokument koji najčešće dajemo na uvid, fotokopiranje, skeniranje pa čak i na zadržavanje na određeno vreme, a to u stvari ne treba da radimo.

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić ističe za Telegraf.rs da ni u jednoj instituciji, u kojoj ulazimo, ne smeju da nam zadrže ličnu kartu dok smo u njoj, mogu samo da je dobiju na uvid da bi utvrdili identitet, i napominje da svako ko nam je traži, dužan je da kaže na osnovu kojeg Zakona to radi.

Više o tome kome dajete ličnu kartu pročitajte OVDE.

Podatak da građani Srbije u Crnu Goru više neće moći da putuju samo sa ličnom kartom, već sa pasošem, pojavio se danas u našim medijima, a Telegrafu.rs je iz našeg i crnogorskog MUP-a potvrđeno da to nije istina, kao i iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Povodom dezinformacije koju je preneo određeni broj medija, a koja se odnosi na to da će državljani Srbije u Crnu Goru ubuduće moći da ulaze samo koristeći pasoš, a ne i ličnu kartu kao što je to do sada bio slučaj, Telegrafu.rs je iz crnogorskog MUP-a potvrđeno da to nije istina.

Više o ovoj informaciji pročitajte OVDE.

Iako je imao samo malu ulogu u filmu “Mi nismo anđeli” iz 1992, glumac Goran Daničić (55) je postao ljubimac gledalaca a njegova rečenica: “Nisi joj valjda dete napravio”, dobila je kultni status.

Darko Rundek je u četvrtak uveče pred 10.000 posetilaca na rasprodatom stadionu “Tašmajdan” u Beogradu održao svoj najveći koncert u samostalnoj karijeri, i na impresivan način započeo regionalnu turneju “Apocalypso Now”.

Više o koncertu pročitajte OVDE.

Potres u fudbalskom svetu izazvala je portugalska “A Bola”, koja je na svojoj naslovnici najavila odlazak Kristijana Ronalda iz madridskog Reala.

Košarkašice Srbije, aktuelne evropske prvakinje i trećeplasirane sa poslednjih olimpijskih igara, porazom su počele Evropsko prvenstvo u Češkoj.

Više o utakmici pročitajte OVDE.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA