MAJKA VIŠE NIJE SUMNJIVA: Raspisana poternica za ubicom malog Đorđa (13)!

"Sve je obustavljeno kada je pronađena lobanja, umesto da se tada krene u potragu za pravim počiniocem ubistva. Na osnovu svega što sam čuo, video i saznao tokom prethodne dve godine, moja lična pretpostavka je da je dečak bio žrtva trgovaca ljudskim organima", kaže advokat Srbislav Stojanović

  • 2

Više javno tužilaštvo u Požarevcu pokrenulo je postupak za utvrđivanje identiteta ubice dečaka Đorđa Andrejića (13) iz Majilovca, koji je nestao 22. jula 2010. godine.

Ovaj postupak pokrenut je jer je dečakova majka Marina Andrejić (42) pravosnažno oslobođena optužbe za njegovo ubistvo, presudom Apelacionog suda od 3. jula ove godine.

- Zajedno sa požarevačkom policijom, radimo na rasvetljavanju ovog slučaja, ali sada protiv NN lica, jer je Marina Andrejić oslobođena optužbe za ubistvo dečaka - rekao je Momčilo Dedić, viši javni tužilac u Požarevcu.

Branilac dečakove majke, advokat Srbislav Stojanović, smatra da je sada neophodno ponovo uraditi veštačenje nađene lobanje.

- U izveštaju sa prvog veštačenja ustanovljeno je da je nađena lobanja dečakova. Međutim, u drugom veštačenju, koje je naložio Apelacioni sud, utvrđeno je da je neko lobanju oprao u izbeljivaču, varikini ili hidrogenu, kako bi se uništio DNK uzorak. Pošto je neko to uradio s namerom da onemogući identifikaciju lobanje, neophodno je još jedno veštačenje, da se vidi da li je to zaista dečakovalobanja ili nije - kaže advokat Stojanović.

On smatra da je istraga stala upravo onda kad je trebalo da počne.

- Sve je obustavljeno kad je pronađena lobanja, umesto da se tada krene u potragu za pravim počiniocem ubistva. Na osnovu svega što sam čuo, video i saznao tokom prethodne dve godine, moja lična pretpostavka je da je dečak bio žrtva trgovaca ljudskim organima - kaže Stojanović.

On navodi da je trgovina ljudskim organima danas problem broj jedan u svetu, pa postoji realna mogućnost da je i mali Đorđe bio njena žrtva.

- Sasvim je moguće da su Marinu i Đorđa neki od tih trgovaca pratili do njive, a onda dečaka oteli i ubili. Međutim, pravu istinu dužna je da otkrije država, jer je jasno da je pažnja sve vreme bila pogrešno usmerena na majku - kaže Stojanović.

On navodi da će narednih dana pokrenuti sve postupke na koje Marina, nakon oslobađanja, ima zakonsko pravo.

- Sada nam predstoji borba oko vraćanja starateljstva nad ćerkom, koja je, nakon Marininog pritvaranja, dodeljena njenoj svekrvi. Potom treba Ministarstvu pravde da podnesemo zahtev za odštetu, zbog 700 dana nezakonitog pritvora - kaže Stojanović.

On nije želeo da govori o sumi koju će tražiti, ali pošto se za dan nezakonitog pritvora plaća 10.000 dinara, odšteta će, najverovatnije, iznositi oko sedam miliona dinara.

Narednih dana, Marina treba da pokrene i postupak za preuzimanje lobanje, koja se i dalje nalazi u depou Višeg suda u Požarevcu. Nakon toga, predstoji njeno sahranjivanje, pošto je to jedini deo dečakovog tela koji je do sada pronađen.

U novembru 2010. godine, posle nalaženja lobanje, po Majilovcu i Požarevcu krenule su priče da je u ubistvo dečaka umešana neka verska sekta.

Međutim, Viši sud nije želeo da se bavi pretpostavkom o umešanosti treće osobe, jer je od samog početka smatrao da je majka jedini i isključivi krivac.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    25. jul 2012 | 22:36

    Sada treba da tuzi drzavu sto su je drzali toliko u pritvor i da ih odere od para

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA