≫ 

U ovom gradu na jugu Srbije stanovi su "bagatela": Kvadrat košta 697 evra!

Građani Niša do krova nad glavom moći će da dođu pod povoljnim uslovima. Grad dao saglasnost za niže cene novoizgrađenih stanova

  • 3

Umesto planiranih nešto više od 700 evra po kvadratu, stanovi u Nišu u Ulici Majakovskog koštaće 697,4 evra sa PDV-om po metru kvadratnom, jer je preko javnih nabavki ušteđeno dosta novca, ističe direktor Gradske stambene agencije Vladimir Stojanović, pišu Novosti.

 

OGROMNE RAZLIKE U CENAMA NEKRETNINA PO SRBIJI: Za jedan stan u Beogradu, možete da kupite 14 u unutrašnjosti

 

Najskuplji kvadrat u Beogradu - 5.290 evra, a nije na Dedinju

 

U ovom delu biće izgrađeno 70 stanova od kojih će 18 biti dodeljeni socijalno najugroženijim, dok će ostali biti na prodaji.

 

- Ranjive kategorije moći će ovde da dobiju stanove od 50 kvadrata po ceni od oko 50-60 evra mesečno i sa njima ćemo napraviti ugovor na tri meseca - objašnjava Stojanović.

 

Gradsko veće u Nišu dalo je saglasnost na izmenu projekta kojim je planirana izgradnja stambenih jedinica L5 i L6 u toj ulici, a koja predviđa nešto jeftinije cene kvadrata za novoizgrađene stanove.

 

- Radi se izmena projekta jer je uloženo manje novca od planiranog. To znači izmenu projekta u dve tačke, jedna se odnosi na povećanje površine stanova koje ostaju Gradu u vlasništvu za iznajmljivanje. Po osnovnom projektu to je bilo 787 kvadrata, a s obzirom na to da smo dobili manju cenu na javnim nabavkama, ta površina se povećava na 982 kvadrata - rekao je Stojanović.

 

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

 

Kako objašnjava, čitava izgradnja ovih lamela L5 i L6 košta 191 milion dinara sa PDV-om, gde je republika učestvovala sa 46 miliona, što je 24 odsto.

 

Tržišna cena stanova u Nišu u ovom delu grada je od 800 do 850 evra. Inače, sa ovih 70 stanova, Niš će imati ukupno 235 socijalnih stanova, od kojih je 165 već useljno.

 

Radovi su svi završeni, zgrade imaju upotrebnu dozvolu i uknjiženi su. Nakon usvojene ove saglasnosti o izmeni projekta, sledi još jedno usvajanje akta pred Skupštinom Grada i stvoriće se uslovi da se raspiše konkurs, kaže Vladimir Stojanović. Konkurs se očekuje tokom jula meseca.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs / Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA