Okupili se Srbi, Hrvati i muslimani, zajedno skuvali gulaš i poslali najjaču poruku svima koji mrze (VIDEO)

Svi govore da su za jednakost i toleranciju, ali svakodnevno možemo u medijima i svakodnevnom životu videti koliko to nije tačno. Mladi u Tuzli su rešili da pokažu da je sve moguće!

  • 37

U blizini Tuzle mladi su organizovali okupljanje svih građana kako bi se zajedno družili i pripremali gulaš i riblji paprikaš.

Porodica Lozo živi u osnovnoj školi: Tu spavaju, jedu, rade, brinu o svojoj i tuđoj deci (FOTO)

Ovaj jedinstveni događaj nazvan je "Tolerantni gulaš" jer je i svrha okupljanja ljudi bila poslati poruku mira i zajedničkog života.

- Ideja nam je bila da mi mladi okupimo ljude različite dobi, religije i etničke pripadnosti da bismo se svi zajedno družili i pokazali kako je to moguće - rekla je Pelka Jovičić, jedna od organizatorki događaja iz udruženja "Koalicija za borbu protiv mržnje Tuzla".

Prema  zvaničnim rezultatima popisa stanovništva 2013. godine u Bosni i Hercegovini, u Tuzli ima 110.979 stanovnika, ali je u ovom gradu došlo do promene nacionalne strukture. Broj Bošnjaka je povećan za 18.000 u odnosu na popis iz 1991. Istovremeno broj Srba u Tuzli je smanjen za 16.800, a smanjen je i broj Hrvata u Tuzli i to za 5.000.

- Svi govore da su za jednakost i toleranciju, ali svakodnevno možemo u medijima i svakodnevnom životu videti koliko to nije tačno - rekla je Sanja Hajdukov iz iste organizacije.

Kako je ceo događaj izgledao i šta o njemu kažu sami učesnici koji su došli da podrže mlade, pogledajte u videu.

Ovakvi događaji se inače organizuju svake godine, piše Slobodna Evropa.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milojko

    22. jun 2017 | 12:24

    Političari jade jade zbog ličnih intresa.

  • Plus-minus

    22. jun 2017 | 14:19

    Umjesto da iskoristimo blizinu , skoro identičan jezik, mentalitet ... sve za dobrosusjedske odnose i za dobro našoj djeci , da se ne dese strahote nikome , kako ne želiš sebi loše onda ne čini ni drugom, a mi dozvolimo primitivnim političarima i nacionalistima da za njihov interes posvađaju ljude , iste greške ponavljamo stalno. Ajmo voljeti svoje a poštovati tuđe, samo to.

  • Nena

    22. jun 2017 | 12:08

    Svaka cast Tuzli i tuzlacima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA