• 9

Od danas srpska vozačka dozvola važi i u Emiratima

Sporazum je posebno važan imajući u vidu terorističke pretnje s kojima se suočavaju mnoge zemlje širom sveta

  • 9

Ministri Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata Nebojša Stefanović i šeik Abdulah bin Zajed Al Nahjan potpisali su dva memoranduma o razumevanju, koji će unaprediti saradnju dve zemlje na polju saobraćaja, bezbednosti i terorizma, saopštio je MUP Srbije.

Ubuduće po dokumenta u MUP samo sa ličnom kartom!

- Zahvaljujući sporazumu o priznavanju vozačkih dozvola, građani Srbije koji su privremeno ili stalno nastanjeni u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, moći će bez polaganja teorijskog ili praktičnog ispita da zamene važeće srpske vozačke dozvole za one koje se koriste u UAE - navodi se u saopštenju MUP-a.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i i ministar spoljnih poslova i međunarodne saradnje UAE Al Nahjan stavili su paraf i na Memorandum o saradnji u domenu bezbednosti i borbe protiv terorizma.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Memorandum o saradnji u domenu bezbednosti omogućiće bližu saradnju dve policije u borbi protiv svih vidova kriminala, a posebno protiv terorizma.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Taj sporazum je, kako se dodaje u saopštenju, posebno važan imajući u vidu terorističke pretnje s kojima se suočavaju mnoge zemlje širom sveta.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Beta)

Komentari

  • mehmed

    Ovde nije fora sto nase vaze kod njih, nego ce njihove da vaze lkod nas i onda ce nam poslati nekoliko ziliona arapa da se voze ovde

  • Kole

    Ni u najluđim snovima nismo mogli predpostaviti da će nam bilateralni odnosi dostići ovakav nivo, pa ovo je neverovatan uspeh naše diplomatije. Naše vozačke dozvole da važe u Emiratima, ej !

  • Zeka

    Jako bitna vest mi svakog dana vozimo do emirata i nazad

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima